Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hádej, kdo jsem! Dagmar Havlová: Když nemůžu v noci spát, dám si čokoládu

23. 03. 2010 | Úspěšní lidé

Jestli někdy přišel do pořadu Hádej, kdo jsem! skutečný VIP host, tak je to právě nyní. Frenetickým potleskem přivítalo publikum herečku Dagmar Havlovou, bývalou první dámu. „Vojta Kotek!“ vyhrkla Eva Holubová. „To bude nějaká blonďatá číča,“ tipnul si Bob a nemýlil se. Dobře cílenými otázkami se porota dobrala ke správnému jménu, i když Evě Holubové, Bohumilu Kleplovi, Martinu Zounarovi a Alici Bendové připadalo nepravděpodobné, že by si kolegyně Dáša udělala čas a přišla mezi ně.


O to větší měli radost, když odložili škrabošky. Dagmar Havlová se částečně vrátila k profesi herečky a působí na své domovské scéně v Divadle na Vinohradech, kde hraje hlavní roli v novém představení Marie Stuartovna. Nejvíce času jí ale zabere práce v Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.


hadej-kdo-jsemI když tuto nestárnoucí dámu péče o rodinu a charitativní práce dost zaměstnávají, přiznala se, že kdyby dostala kvalitní nabídku, ráda by natočila další film, inscenaci nebo klidně i seriál. Jedno natáčení ji čeká, dokonce pod taktovkou jejího manžela, protože Václav Havel se rozhodl nafilmovat vlastní hru Odcházení. Kromě Dáši v ní bude hrát také například Eva Holubová.


Jako brněnská holčička po prknech, která znamenají svět, Dáša ještě nesnila. Chtěla být učitelkou nebo cukrářkou, protože čokoládu miluje. „Když nemůžu v noci spát, dám si i půl tabulky čokolády, začínám s hořkou,“ prozradila na sebe. Na její postavě to však rozhodně není znát.
Dagmar Havlová se narodila se v roce 1953 v Brně a populární divadelní, filmovou a televizní herečkou se stala pod jménem Veškrnová jako. Vystudovala Janáčkovu akademii a přestěhovala se do Prahy. Byla členkou divadla Jiřího Wolkera a Divadla na Vinohradech.


K jejím nejvýraznějším jevištním výkonům patří Jana v Anouilhově Skřivánkovi, Kateřina v Shakespearově Zkrocení zlé ženy, Lady Macbeth, titulní postavy v Ionescově Macbethovi, Gazdině robě, ve Stridbergově Královně Kristině. Natočila 50 filmů, kde dostávala především komediální role, a přes 200 televizních inscenací. Získala řadu ocenění za nejlepší herecký výkon a několikrát byla v různých anketách vyhlášena nejúspěšnější herečkou. Z prvního manželství má dceru Ninu, je babičkou téměř dvouleté vnučky Sofie.


Za prezidenta republiky Václava Havla se provdala v roce 1997. V témže roce s manželem založili Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, která se zaměřuje na oblast kultury, onkologie, vzdělávání mladých lidí, lidských práv a boje proti rasové nesnášenlivosti. Její veřejná činnost je ale mnohem širší.


Nenechte si ujít Dagmar Havlovou ve známém pořadu již v úterý 23.3. ve 20.00 na Primě! 


Zdroj: Prima


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hádej, kdo jsem! Dagmar Havlová: Když nemůžu v noci spát, dám si čokoládu:

Hádej, kdo jsem! Dagmar Havlová: Když nemůžu v noci spát, dám si čokoládu
Hádej, kdo jsem! Dagmar Havlová: Když nemůžu v noci spát, dám si čokoládu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
predevsim jako herecka.......ma me sympatie
Obrázek uživatelky
profil
Já se tak mohu akorát na čokoládu podívat a ne ji sníst, nemá každý stejné štěstí. Já když nemohu v noci spát, tak sido rána čtu a musím fungovat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles