Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?

15. 10. 2018 | Úspěšní lidé
Setkali jsme se s muzikálovými herci a zpěváky, ale hlavně manželským párem a rodiči Marií a Janem Křížovými, a nechali tento pár, aby si před námi povídal o Honzově návratu z divadelního angažmá v Německu, o novém muzikálu Vlasy, který v divadle Kalich zkouší Marie, a také o blížící se další roli jejího muže - tentokrát netradičně činoherní!

Maruška: Tak Honzíku, mám se Tě prý úvodem zeptat, co, nebo spíše kdo, Ti v Německu při účinkování v Plesu upírů nejvíc chybělo nebo chyběl? (smích)
Honza: Celý ten rok byl hodně náročný po mnoha stránkách, byl to velký tlak a plno nových výzev, ale je pravda, že když jsem nad tím přemýšlel, nejtěžší na tom celém rozhodně bylo, že jsme museli velkou část toho roku jako rodina fungovat na dálku. A to jsme, když jsme se to rozhodli podstoupit, ještě netušili o Tvém těhotenství! Jsem rád, že jsme to zvládli, byla to pro nás velká prověrka.

Ale teď ty. První otázka, kterou tu pro Tebe mám, se týká spíš současnosti. Jak si užíváš zkoušení Vlasů v Kalichu? A mají se herečky bát, že se tato profese obtížně časově zvládá, když založíš rodinu?
Maruška: Zkoušení Vlasů jsem si užila, i když to bylo jiné, než dosud. Dělit svůj čas mezi malého a zkoušky bylo náročné, ale naštěstí mám Tebe a maminku, a také dvě skvělé alternace Kačky Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?Steinerovou a Bohatovou, takže jsme to vše zvládli. Myslím, že se herečky nemusí bát. Mít miminko je krásné, a když člověk chce, jde všechno. Práce by něčemu takovému, jako mít dítě, rozhodně neměla stát v cestě.

Hodně Tvých fanoušků by asi zajímalo, jestli je pro Tebe představitelné žít a hrát trvale mimo ČR?
Honza: Pracovně si to představit umím, dělat muzikál v zahraničí je opravdu velmi zajímavá zkušenost. Jazykově je to velká výzva, ale po roce tam věřím, že by se tahle bariéra dala časem úspěšně překonat. Potkal jsem tam lidi z celého světa, kteří měli neprůstřelnou němčinu s téměř dokonalým akcentem. Ale hrát v rodném jazyce je samozřejmě něco, co se dá těžko nahradit. Největší otázkou by bylo, jak bychom to udělali my. Cestovaní s celou rodinou po Německu, Rakousku a Švýcarsku si moc nedokážu představit a fungovat na dálku vím, že už rozhodně nechceme. Takže zatím žádné plány o trvalém přesídlení do Německa nejsou na stole.

Teď zas ty. Já se stejně musím ještě vrátit k těm připravovaným Vlasům. Jak se na to vlastně díváš ty? Vlasy jsou muzikál velmi zakotvený ve své době. Je téma míru, války, braní drog, volnomyšlenkářství a všeho toho dnes vůbec ještě aktuální?
Maruška: Myslím, že záleží na úhlu pohledu, co to vlastně znamená „aktuální“. Každý řešíme to, co se nás týká, a pro každého je aktuální něco jiného. A navíc, ty naše “kališácké” Vlasy jsou hodně přiblíženy pohledu dnešní společnosti. Přijď a uvidíš. (smích)

Honzíku můj drahý, teď se trošku odkloníme od divadla a práce. Ráda bych Tě představila jako muže na svém místě, když máme možnost dělat tento zajímavý rozhovor. Řekni nám, jaký postup bys zvolil, kdybys chtěl uvařit svojí milované ženě svíčkovou?

Honza: Asi bych se v první chvíli zeptal, jestli by sis ji radši neuvařila sama, že by to dopadlo líp… Ale pak bych se asi pustil do prohledávání internetu a hledal recept. Myslím, že pokud můžu následovat dobrý recept, je ze mě docela obstojný kuchař.

Ale obraťme list. Já Ti musím položit takovou tradiční otázku. Já věřím, že je znám, ale čtenáře by asi zajímalo, jaké jsou tvoje aktuální sny a cíle. Co by Ti udělalo radost v osobním i pracovním životě?
Maruška: Udělalo radost? To je hezký. Tak v osobním životě mám všechno, co si můžu a mohla jsem si kdy přát. Tedy toho nejlepšího muže, fantastického syna a milující přestárlý “štěně”. Tak asi tak. (smích) A pracovně je to teď taky fajn, těším se na každou nově příchozí zkušenost, ať už na prknech divadla, nebo v televizi.

Když jsme zpět u té práce, myslím, že by ses mohl pochlubit, co Tě čeká? Protože, my jsme na Tebe moc pyšní. Myslím Tvoje činoherní účinkování!
Honza: Kromě návratu prakticky do všech titulů, které jsem v Praze i mimo ni u nás na rok opustil, mě teď čeká zajímavý úkol. Dlouho jsem si to nerozmýšlel, protože takové nabídky se neodmítají. Zahájili jsme před pár dny zkoušení komedie Lady Oskar, která bude mít na prknech Divadla Kalich v Praze premiéru už v listopadu. Ten text je senzačně napsaný a moje role je skvostně napsaný dobrosrdečný blb. Je okouzlující. Celá parta, která se na představení sešla, v čele s Janou Paulovou, která se rozhodla poprvé ujmout i režie, je super. Na zkouškách je velká pohoda a legrace. Už se vážně těším, až tuhle komedii představíme lidem, mají se totiž na co těšit. Takže tolik k tvé otázce.

A teď závěrem navrhuji, když už je řeč o Kalichu, který máme oba za svou domovskou scénu, že bys mohla diváky pozvat na všechny muzikály, ve kterých nás tam diváci mohou vidět. Co říkáš?
Maruška: To udělám moc ráda. Milí diváci Divadla Kalich, zvu Vás na krásná muzikálová představení, jako jsou Robin Hood, Osmý světadíl, Pomáda, Tajemství, Srdcový král, Krysař a nově Vlasy.

Zdroj, foto: Divadlo Kalich



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?:

Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?
Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?
Jak si doma povídá manželsko-muzikálová dvojice Marie a Jan Křížovi?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !