Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karel Gott vydává album S pomocí přátel

20. 09. 2014 | Úspěšní lidé
Po několika speciálních projektech a kolekcích cover verzí je tu album Karla Gotta, plné zbrusu nových písniček! Až na jedinou výjimku z roku 2012 (duet s Olgou Lounovou) jde o novinkové nahrávky skladeb především domácích autorů, tvořících velmi zajímavý průnik několika generací.

Karel Gott -  S pomocí přátel:


Poslech jasně ukáže, že všichni psali opravdu pro Karla Gotta, žádné vyprázdněné šuplíky. Balady, refrénovky, taneční kousky, to vše zcela poznatelně komponované pro albovou novinku zpěváka, jehož kariéra nemá ve světě obdobu!

Karel Gott vydává album S pomocí přátelPrověření autoři kvalit Michala Davida, ORM, Petra Chmely, Borise Urbánka nebo Vaša Patejdla potěší přesně trefenými melodiemi, od velké balady (Pátý den, Právě vchází, Láska, to je déšť) přes píseň pro Jiřího Štaidla (Kluk s velkou vášní) až po chytlavé retro z konce padesátých let (Chci tě).  Některá spojení však na první pohled vypadala spíše nemožně: Karel Gott a Michal Malátný, Gipsy.cz, Petr Bende, Martin Chodúr, Viktor Dyk nebo Ondřej Brzobohatý?   

Podařilo se. Pánové, často včetně textů a osobní účasti na nahrávce, vymysleli rafinovanou pomalou (Pondělí), latino dancovku (Tak pojď se mnou), ráznými dechy ozdobenou šlapací (Dál jedu si svou), zvuky nabité disco (Právě vchází), v dobrém slova smyslu zámořsky znějící duet s Monikou Bagárovou (Místa, která znáš) nebo krásnou šansónovku (Testament).

Přidejte k tomu skutečnost, že kromě tradičního studiového orchestru Karla Gotta se tentokrát často aktivně přidali i muzikanti a kapely kolem autorů písní, takže nejen skladby, ale také jejich aranže jsou patřičně pestré.

Karel Gott vsadil na vítaně okysličený mix spolupracovníků. Našel také ty, kteří často píší jen pro sebe, ale tentokrát poctěni udělali výjimku. Různorodé, a přece zcela jeho album, obdivuhodný krok v tomto jubilejním roce.

19.9. 2014 vyšlo novinkové album
Karel Gott - S pomocí přátel


Zdroj, foto: Supraphon

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karel Gott vydává album S pomocí přátel:

Karel Gott vydává album S pomocí přátel
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !