Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Martin Dejdar vstupuje do seriálu Specialisté na Nově

1. 04. 2019 | Úspěšní lidé
Divákům televize Nova není třeba seriál Specialisté dlouze představovat. Mezi českými detektivními stálicemi si již našel své čestné místo. Je zárukou kvality, chvil napětí i momentů překvapení. Jeho příznivci již dobře vědí, že se mohou týden co týden těšit na setkání se svými oblíbenými pražskými kriminalisty, kteří se v každé epizodě snaží najít klíč k novému, mnohdy zapeklitému případu. A vždy ho nakonec najdou!

Pachatelé trestných činů jsou na tento tým Specialistů krátcí. Žádná vražda, žádný únos, ani jiný trestný čin nezůstane neobjasněný! V čele oddělení nově stanul major Strouhal v podání Martina Dejdara. Vztahy mezi ním a členy týmu jsou na začátku spíš chladné. Nedůvěřivý Strouhal si drží odstup. Postupně však svoje kolegy „přijímá za své“, stojí za nimi se vším všudy, a to i nad rámec svých povinností. Ukáže se, že je to týmový hráč. Vyšetřovatelé brzy odhalí jeho profesní kvality a začnou si ho vážit. Přinese mezi ně čerstvý vítr. Díly s majorem Strouhalem již od 1. dubna ve 20.20 na TV Nova!

Martin Dejdar vstupuje do seriálu Specialisté na NověStrouhal je sebevědomý, má vysoké IQ a brilantní analytické myšlení. Na první dojem občas působí i trochu neomaleně, ale není to jeho záměr. Spoléhá se především sám na sebe, a tak působí jako SOLITÉR. Je zvyklý jednat přímo, rychle a jít rovnou k jádru věci. Všechno chce dotáhnout do konce. Když se zakousne do případu, je velmi urputný až „zabejčilý“! Nese všech-ny znaky perfekcionisty. Nemluví moc, a když už, tak projevuje smysl pro suchý humor. Klidnou hlavu zachovává i v těch nejvypjatějších situacích.

Jestli něco nesnese, tak je to násilí páchané na dětech. V těchto případech nad sebou kontrolu ztrácí. Možná i proto, že sám děti nemá. Je to jeho citlivé místo. S manželkou neměli v tomto ohledu štěstí, což nakonec vedlo až k rozpadu jejich manželství. Vztah k ženám bere racionálně. O dalším sňatku už neuvažuje. Upnul se na svou práci a stal se z něho WORKOHOLIK. Bývá všude jako první – v práci, i na místě činu. Kolegové nechápou, jak to dělá.. Před rokem dostal od ministra vnitra ocenění Policista roku. Jeho cílem je udělat ze Specialistů špičkový tým.

Rozhovor s Martinem Dejdarem:


Když vám byla role majora Strouhala nabídnuta, co jste si pomyslel? Rozhodoval jste se dlouho, jestli ji přijmete?

Když ke mně přišla nabídka stát se součástí Specialistů, měl jsem radost. Ale upřímně řečeno, při rozhodování jsem ještě nevěděl, jaký charakter tady budu hrát.

Znal jste Specialisty? Viděl jste nějaké díly, než jste do tohoto projektu vstoupil?

Specialisty jsem znal. Věděl jsem, že jde o úspěšný projekt, který se divákům líbí. Nicméně před svým vstupem do seriálu jsem žádný jeho díl neviděl. Běží v osm hodin, a to je na mě brzy. Televizi sleduji až od jedenácté hodiny v noci, protože až v tu dobu obvykle přicházím domů. Zpětně jsem si samozřejmě některé epizody pustil, abych se dostal do děje a seznámil se s postavami. Také jsem chtěl vidět, jací jsou moji kolegové...

Naskočil jste již do rozjetého vlaku Specialistů. Jaké to je vstupovat do rozběhlého projektu? Jak vás kolegové přijali? Přece jen už šlo o sehraný tým...

To bych se musel zeptat kolegů... Ono vlastně ani nebylo moc času na to, se touto otázkou zabývat. Naskočil jsem totiž opravdu doslova do rozjetého vlaku, který jede velmi rychle a velmi dobře. A měl jsem zpočátku dost starostí sám se sebou. Bál jsem se, abych tento vlak nezbrzdil a abych s kolegy udržel tempo a jejich styl jízdy. Také jsem se soustředil na vytvoření postavy, která bude mít nějaký vývoj a která bude diváky bavit.

Přiblížíte nám svoji postavu?

Hraji majora Strouhala, nového šéfa sehraného týmu kriminalistů. Nemá rodinu, je rozvedený a bezdětný. Orientuje se hlavně na práci.

Máte s ní něco společného?


Společné s ním mám právě to zanícení pro svou profesi a určitou míru workoholismu. I mě moje práce baví a také jsem pro ni ledasco obětoval...

Tato postava se vám tedy asi hraje dobře...

Ano, cítím se v ní dobře. Pozitivně vnímám i spolu-práci se svými hereckými kolegy. Baví mě také to, že přestože jde o seriál, většina scén se natáčí v reálných lokacích a ne ve studiu. Je to vlastně taková „filmařina“...

Připravoval jste se nějak speciálně na tuto roli?

Ani ne. Moji figuru vytváříme s panem režisérem postupně.

Vím, že vaši kolegové procházeli třítýdenní průpravou u kaskadérů (učili je, jak zacházet se zbraněmi, pouty apod.) Jak to bylo s vámi?

Mě tento výcvik teprve čeká. A moc se na něj těším! Ví se o vás, že máte ke sportu blízko.

A tak mě napadá otázka – jak si užíváte natáčení akčních scén?

Užívám, akční scény mám rád. Pokud to jen trochu jde, snažím se v nich angažovat sám. Uvidíme ale, kolik věcí mi tady pan režisér dovolí dělat bez zástu-pu kvůli bezpečnosti natáčení.

Major Strouhal působí jako solitér a jedná obvykle rychle a přímo. Je vám tento přístup blízký? Umíte se i vy rychle rozhodovat nebo naopak na rozhodování obecně potřebujete většinou více času?

Jeho postoj je mi blízký. Myslím si, že na blbosti v životě není čas. Život je rychlý a krátký, což si tedy samozřejmě člověk uvědomí až v určitém věku... Přímost je mi milejší, než průtahy a chození kolem horké kaše.

Takže i vy osobně máte raději jednání narovinu? Nebo jste spíš zastáncem diplomatického přístupu?


Někdy se samozřejmě snažím být i diplomatický. Stoprocentní přímočarost nebo rychlá upřímnost totiž může i ublížit. Na druhou stranu si ale myslím, že pokud to jen trochu jde, měli by si lidé říkat věci narovinu. Myslím si, že současný trend tzv. politické korektnosti nevede k ničemu dobrému. Komunikaci jen znepřehledňuje. Lidé jsou podle mě černí nebo bílí, hodní nebo zlí. Je to jednoduché... Život není složitý, my si ho jen někdy sami zbytečně komplikujeme.

Není to poprvé, co se objevujete v roli kriminalisty. Jak se vám „muži zákona“ hrají?

Hraji je rád. Jde o náročnou profesi. Policisté to v mnoha směrech nemají jednoduché. Speciálně v naší kotlině. Zřejmě ještě z dob minulých v mnohých z nás přetrvává pocit, že když se někde objeví policajt, jde o nějaký malér...

Dovedete si představit, že byste se touto profesí živil?

Kriminalistů si velmi vážím. Setkávají se s různými zločinci, hrdlořezi, primitivy, psychopaty apod. Tuto profesi proto považuji za velmi psychicky i fyzicky náročnou a nebezpečnou. Ale nad otázkou, jestli bych se touto profesí chtěl živit, jsem popravdě řečeno ještě nepřemýšlel. Možná na ni ale budu umět odpovědět po svém angažmá v seriálu Specialisté.


Díly s majorem Strouhalem již od 1. dubna ve 20.20 na TV Nova!


Zdroj, foto: Archiv TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !