Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michaela Kotalíková – Moje cesta do Štrasburku

14. 04. 2009 | Úspěšní lidé
Miss Junior 2009 OPEN Michaela Kotalíková se vrátila z návštěvy Evropského parlamentu ve Štrasburku (což byla jedna ze stěžejních cen, které ke svému vítězství dostala.) Jihlavská rodačka byla návštěvou nadšena.

Návštěva Štrasburku je cenou, kterou Michaela dostala od europoslankyně Jany Bobošíkové. „Cesta do Bruselu nebo Štrasburku je tradiční cenou pro naše vítězky,“ říká Kateřina Hamrová, ředitelka soutěže Miss Junior, a vysvětluje, že záměrem vedení soutěže je posun od komerčních cen, jako je kosmetika, poukázky na spotřební zboží či pronájem vozu, směrem k cenám hodnotnějším ve smyslu obohacení zkušeností a celkového rozhledu dívek.

Michaela Kotalíková – Moje cesta do Štrasburku"Když jsem po soutěži obdržela pozvání do Štrasburku s prohlídkou Evropského parlamentu, byla jsem mile překvapena. Myslím si, že málokdo má takovou příležitost - navštívit určitě tak krásné místo, které je rovněž spojeno se setkáním s paní Bobošíkovou. Jelikož studuji vysokou školu obor - cestovní ruch, jsem velice ráda, že můžu navštívit místa, kde jsem ještě nebyla. Ráda cestuji,a proto nemohu skrýt pocit štěstí, že se vydávám na dalekou cestu. Doufám, že mé očekávání nových zážitků se splní, a já si odvezu mnoho hezkých vzpomínek," říká Michaela.

Michaela Kotalíková se na cestu vydala s maminkou. „Budu si psát deník a o zážitky se určitě podělím,“ s úsměvem vysvětluje Míša, která kromě zápisků chystá i vlastní fotodokumentaci výletu.

Michaela Kotalíková – Deníček: Moje cesta do Štrasburku

23. 3. - 23:50 hodin - nastupujeme do autobusu a s námi nastupuje také pan Bobošík, který nám přišel popřát příjemnou a šťastnou cestu s příslibem brzkého setkání na půdě parlamentu.

V autobuse s námi cestuje mnoho osobností, mezi nimiž je také nenápadný muž, který nedávno vynesl z hořícího auta ženu, která je odkázána pouze na invalidní vozík. I takovýmto lidem chce paní Bobošíková osobně poděkovat.


Michaela Kotalíková – Moje cesta do Štrasburku24. 3. V ranních hodinách přijíždíme na území Francie a navštěvujeme jedno z krásných oblastí - Alsasko. Městečka Riquewihr, Bennwihr a Comar jsou jedna z nejnavštěvovanějších míst. Města jsou obehnána vinnou révou, tudíž je zde možnost ochutnávek místního vína. Jelikož nám počasí nepřeje, malá ochutnávka nás zahřeje, lidé jsou tu velmi vstřícní a milí. Teď už je však čas pokračovat v cestě, abychom se mohli ubytovat na předměstí Štrasburku. Jsme ubytováni v malém, ale o to útulnějším hotelu. Poté následuje individuální program, a tak s mamkou vyrážíme na malou procházku městem. Po celém dni jsem velmi unavená.

25. 3.  Ráno nás čeká velmi bohatá snídaně, v 9 hodin se všichni začínáme scházet ve společenském oblečení, obzvláště pánům to v oblecích velmi sluší, dámám samozřejmě také. Odjíždíme plni očekávání a těšíme se na paní Bobošíkovou.

Po příjezdu do Evropského Parlamentu jsme odvedeni do zasedací místnosti, kde se věnujeme diskusi s paní europoslankyní. Téma naší diskuse je Lisabonská smlouva. Paní Bobošíková je velmi dynamická, elegantní a příjemná žena. Její proslov mne oslovil. O dvě patra výše řeší pan Mirek Topolánek pád své vlády. Největším zážitkem pro mne bylo přizvání na plenární zasedání, kde jsme mohli být svědky hlasování poslanců, mezi nimiž hlasovala také paní Bobošíková. Po ukončení jsme byli pozváni na slavnostní oběd, přímo v budově parlamentu. Jelikož všichni měli velký zájem mít vzpomínku na toto setkání, paní Bobošíková byla velmi ochotná a vstřícná se s námi vyfotografovat. Jelikož ji ale čekaly další povinnosti, musela se s námi rozloučit.

Naše poslední zastávka byla ve Štrasburku. Toto město je typické hrázděnými domy, ale dominantou je krásná gotická katedrála Notre Dame. Jelikož nám zbývaly poslední minuty, každý je využil k nákupu suvenýrů. Mé očekávání se naplnilo, odnesla jsem si spoustu zážitků a vzpomínek a za to všechno bych chtěla poděkovat všem, kteří mě na tuto cestu vyslali, ředitelce soutěže Miss Junior, paní Kateřina Hamrové, osobní asistentce paní europoslankyně, slečně Ireně Teprtové, za velmi dobrou organizaci, ale především paní europoslankyni Janě Bobošíkové, která mi umožnila vstoupit na půdu Evropského Parlamentu, a být alespoň na chvíli součástí jeho dění.


Ještě jednou za to VELKÝ DÍK.

 

Čtěte také:

Miss Junior 2008 OPEN - soutěž, která se staví proti vychrtlosti modelek!


 

S pozdravem Michaela Kotalíková
Miss Junior OPEN 2009

ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !