Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nezmaři - písničky přiblížíte jen poslechem

28. 09. 2010 | Úspěšní lidé

Nezmaři patří již pěknou řádku let mezi oblíbené folkové skupiny. Mají za sebou mnoho vydaných alb, stovky koncertů a před sebou stále spoustu muziky. Nenechte si ujít dnešní rozhovor se stálicí na hudební scéně.

 

Nezmaři již existují několik desítek let. Změnilo se hodně v průběhu let obsazení skupiny? Můžete prosím našim čtenářkám a čtenářům představit současnou sestavu?

Nezmaři existují 32 let a za tu dobu kapelou prošlo, popřípadě zůstalo 14 lidí, což není zas tak moc, je to pro zajímavost 2,336 roku na jednoho člověka. Současná sestava je: Pavel Zajíc, dvanáctistrunná kytara, zpěv; Tonda Hlaváč, šestistrunná kytara, zpěv; Šárka Benetková, klávesy, zpěv;  Pavel Jim Drengubák, kontrabas, zpěv a slovo.

 

Kdy vyšlo vaše poslední CD? Jak se jmenuje a co si na něm lze poslechnout? Nebo v dohledné době chystáte úplně nové?

Naše poslední CD vyšlo tuším před dvěma roky, jmenuje se: „Kdo si zpívá, má do ráje blíž“ a poslechnout si na něm můžete písničky, které vám  jinak než poslechem nepřiblížím. Na novou desku zatím sbíráme materiál, viděl bych to,  že vyjde tak během jednoho roku. Je to, pravda, doba docela dlouhá, leč nikoliv nedohledná.

 

Co považujete za dosavadní největší úspěch skupiny?

Naprosto jednoznačně to, že stále fungujeme a že na nás lidé stále chodí a že to, co děláme, se jim i nám líbí. Za to je třeba poděkovat, i když přesně nevíme komu. Ale tušíme…

 

Na jaké vystoupení se letos ještě hodně těšíte? Proč?

Těšíme se na společný vánoční koncert s Jihočeskou filharmonií. A proč? Když si ho poslechnete, tak už vám to nebudu muset vysvětlovat!

 

Máte nějaké místo, kam rádi jezdíte za odpočinkem?

Nevím, jestli máte na mysli mě osobně, nebo kapelu jako komplet, ale v případě první varianty to místo samozřejmě mám, ale kdybych vyzradil kde, tak už bych ho neměl, což se asi dá pochopit. V případě varianty druhé, tak při množství času, co spolu strávíme na cestách, koncertech či zkouškách, by bylo skoro divné, kdybychom spolu trávili i volný čas. Ale i to bych si dovedl představit. Jen s tím výběrem místa by asi byl problém, jsme přece jen každý trochu jiný…

 

Nejraději mám od vás píseň „Bodláky ve vlasech“, tuhle písničku jsem slyšela tolikrát a přece se nikdy neomrzela... jaké další písně si posluchači stále žádají?

To by bylo na dlouhý seznam a nerad bych na nějakou zapomněl. Pro nás je ale nejdůležitější, že po nás posluchači nějaké písně pořád ještě chtějí.

 

Moc děkujeme skupině Nezmaři za rozhovor a přejeme, aby se vše výborně dařilo!




Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
každému se líbí něco jiného-já je nemusím
Obrázek uživatelky
profil
k poslouchani
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles