Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

OLYMPIC slaví 55 let s exkluzivním 3CD 66 NEJ + 1

26. 10. 2017 | Úspěšní lidé
Legenda českého roku skupina OLYMPIC oslavuje 55 let od založení velkým koncertem v pražské O2areně a nejkompletnějším výběrem tří CD 66 nej + 1. Neuvěřitelných pět desetiletí plus pět let k tomu uběhlo od zrození zakladatele české rockové hudby skupiny Olympic.

Tu založil v roce 1962 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek. Od roku 1963 se kapela přejmenovala na současný název podle pražského klubu ve Spálené ulici. Původní doprovodná kapela z divadla Semafor se brzy stává samostatným souborem s nezapomenutelnými hity.

OLYMPIC slaví 55 let s exkluzivním 3CD 66 NEJ + 1Tři alba kolekce 66 NEJ + 1 zachycují hvězdnou dráhu od roku 1965 do současnosti. První disk mapuje hity šedesátých let (Dej mi víc své lásky, Snad jsem to zavinil já, Želva, Bon soir, mademoiselle Paris, Pták Rosomák a mnoho dalších) nejen autorské dvojice Petr Janda a Pavel Chrastina. Součástí CD1 jsou také nejúspěšnější písničky sedmdesátých let (Dynamit, Strejček Jonatán, Otázky, Agáta, Slzy tvý mámy a další…).

Druhé album je věnované výběru hitů z velkých komponovaných albových projektů osmdesátých let (Prázdniny na zemi, Ulice, Laboratoř), velmi úspěšného alba Marathon (Taky jsem se narodil bos), Kanagom i singlů konce sedmdesátých let (Ty slzy dávno vpila tráva).

Třetí CD zachycuje „přitvrzení“ Olympiku od druhé poloviny osmdesátých let (Jako tele na vrata, Když ti svítí zelená…), následné období stylového hledání, nalezení nové šťávy na značce Best I.A. (Nějak se vytrácíš, má lásko) a také výběr ze tří supraphonských alb „Souhvězdí“ (2013–2015).

Celý komplet završuje absolutní novinka se vše říkajícím názvem: Ještě to nebalíme (Petr Janda/ Ondřej Fencl), jež náležitě vystihuje současnost legendy českého rocku - skupiny OLYMPIC!
Téměř čtyři hodiny muziky + vzpomínkový booklet = nejkompletnější výběr skupiny OLYMPIC.

OLYMPIC slaví 55 let s exkluzivním 3CD 66 NEJ + 1


Zdroj, foto: Supraphon

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda