Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stand-up komička Adéla Elbel: Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu

5. 07. 2018 | Úspěšní lidé
Zasloužila se o vydání první dětské knížky o homosexuálech. Má kapelu, která zpívá o sebevraždách a autoerotice. Adélinou největší vášní je ale stand-up comedy. Vidět ji můžete v show Comedy Club. O jakých tématech Adéla nikdy nežertuje a jak se „vaří“ stand-up výstup?

Co je vaší největší vášní? Hudba, literatura, stand-up comedy nebo moderování?
Adéla Elbel: Nejraději mám improvizaci na pódiu, ať už v rámci moderování nebo standupového vystoupení. Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu a ono to pak najednou přijde. Když náhodou nepřijde, mám jako berličku scénář večera nebo osnovu stand-upu.

Když jste v Brně začala moderovat stand-up večery, zatoužila jste hned od začátku postavit se jako komička na pódium nebo to byl jen přirozený neúmyslný vývoj?
Adéla Elbel: Naopak, důrazně jsem všechny odmítala, že já tedy stand-up rozhodně dělat nebudu. Nejsem přece blázen, abych se učila desetiminutový výstup zpaměti. No a teď už mám i padesáti minutový výstup. Takže už jsem se slovíčkem „nikdy“ opatrná.

Stand-up komička Adéla ElbelJak dlouho si vystoupení do stand-up show Comedy Club připravujete?
Adéla Elbel: Napsání materiálu nějaký čas zabere. Ale nedokážu to spočítat. Nad výstupy přemýšlím kontinuálně. Nosím všude s sebou deníček s pěkným názvem „humor,“ kam si zapisuju nápady. Když si zvolím téma, sepíšu si kostru a potom na ni navěšuju „humory“. A některé dny se tomu věnuji pár minut, jiné vůbec…ovšem jak se začne blížit natáčení, intenzita narůstá.

Jak vůbec vnímáte hranici mezi moderováním a stand-up comedy? Moderátoři také často své řeči prokládají vtipnými historkami.
Adéla Elbel: Moje moderování je více improvizované, musím se soustředit celý večer a reaguji na to, co se děje. U stand-upu mám víc volno, výstupy už jsou víceméně hotové, musím se tedy spíš soustředit na energii, kterou chci předat publiku.

Předvádíte své výstupy někomu předtím, než přijdete na pódium nebo dokážete dopředu odhadnout, co se publiku bude líbit?
Adéla Elbel: Nepředvádím, ale občas výstup pošlu některému z kolegů, aby mi potvrdil, jestli všechno funguje, jak má. Naštěstí už znají můj styl projevu, takže si výstup dokáží představit i z papíru.

Zažíváte ještě někdy trému nebo jste vystupováním jako hudebnice a moderátorka už dost ostřílená? Jak případně s trémou bojujete?
Adéla Elbel: Při natáčení mám trému vždy. Přece jen se to točí na jeden pokus. Člověk musí sledovat spoustu faktorů: vlastní energii, obsah, napojení s publikem, nebo jestli si nerozmazal make-up. Na živých vystoupeních už trému nemívám, tam si užívám v klidu.

Adélo, jste známá jako bořička tabu. Zasloužila jste se o vydání dětské knížky s homosexuální tématikou a nekonvenčních témat se týkají i náměty písniček vaší kapely Čokovoko. Můžeme se v Comedy clubu těšit na nějaké ostřejší téma?

Adéla Elbel: Já se tím takhle vůbec nezabývám. Myslím, že pro někoho už jsou mé výstupy ostré dost. Ale to já neřeším. Občas zaslechnu, že někdo v publiku zareaguje na mou ostřejší poznámku slovem „ježíš“, ale to si vždycky říkám, že ten mu asi fakt nepomůže.

Existuje podle vás nějaké téma, ze kterého byste si vy osobně legraci nedělala?
Adéla Elbel: Smrt dětí je pro mě tabu, ale hlavně v tom fakt není žádný humor, takže není co řešit.

Česko není k homosexualitě zrovna tolerantní. Z čeho myslíte, že plyne česká konzervativnost? Tolik nábožensky založení přeci nejsme.
Adéla Elbel: O náboženství tu nejde. Bojíme se neznámého, a když se něčeho bojíme, tak to raději a priori odmítneme, než aby se nám to tu rozšířilo a my nevěděli co s tím. Česko už si podle mě na homosexualitu zvyká, ale jde to pomalu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Stand-up komička Adéla Elbel: Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu:

Stand-up komička Adéla Elbel: Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu
Stand-up komička Adéla Elbel: Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu
Stand-up komička Adéla Elbel: Miluju ten adrenalin, kdy nevím, co řeknu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc