Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve

28. 08. 2016 | Ze společnosti
Již popáté se na mistrovském 18jamkovém hřišti Golf & Spa Kunětická Hora konal charitativní golfový turnaj, jehož výtěžek byl předán nadačnímu fondu AQUAPURA na pomoc pacientům, kteří trpí poruchou srážlivosti krve. Jedná se o tromboembolickou nemoc, která patří mezi kardiovaskulární choroby. Ty jsou třetí nejčastější příčinou úmrtí v ČR a rozvinutých zemích.

V úterý 23. srpna 2016 se na hřišti mezi Pardubicemi a Hradcem Králové sešlo téměř devět desítek hráčů, kteří se účastnili turnaje nebo souběžně pořádané golfové akademie. Osobně přišel činnost nadačního fondu AQUAPURA podpořit také bývalý hokejový profesionál, nyní sportovní komentátor, herec a moderátor David Pospíšil.

„Když jsem hrál hokej profesionálně, tak jsem si myslel, že golf pro mě není, že je to líný sport, ale k mému velkému překvapení jsem zjistil, že je to fantastický sport pro všechny věkové kategorie. Dá se hrát od dvou do sta let a navíc dnes jsme zároveň pomohli potřebným, což pro mě byla hlavní motivace k osobní účasti na charitativním golfovém turnaji. Smekám před těmi, kteří pomáhají druhým a jejich aktivity jsou přínosem pro nemocné, kteří pomoc potřebují. Vím velmi dobře, jak těžké je pro neziskové organizace shánět peníze od sponzorů. Poruchy srážlivosti krve znám ze svého nejbližšího okolí, jelikož se s touto diagnózou opakovaně léčí můj kamarád. Proto jsem se o tuto problematiku i více zajímal,“ řekl bývalý hokejista, komentátor ČT sport David Pospíšil.

nadační fond AquapuraNa pomoc lidem, kterým byla diagnostikována tromboembolická nemoc, získal nadační fond AQUAPURA výtěžek charitativního turnaje ve výši 122 400 Kč.

Je to pro nás velká pomoc, protože činnost nadačního fondu vychází pouze ze sponzorských darů a příspěvků jak od společností, tak od soukromých osob a my si této podpory velice vážíme. Děkuji za dlouholetou přízeň týmu golfového resortu Golf & Spa Kunětická Hora, který nám již popáté umožnil v jejich prostorách tuto oblíbenou akci uspořádat. Děkuji všem účastníkům, že neváhali a přišli podpořit dobrou věc. Stejně tak děkuji i sponzorům a partnerům nadačního fondu AQUAPURA, kteří naše aktivity v nemocnicích na pomoc lidem s tromboembolií podporují řadu let, budeme rádi, když nám zůstanou nakloněni i nadále a budou se společně s námi podílet na prospěšných projektech nadačního fondu,“ řekl Pavel Staněk, zakladatel nadačního fondu AQUAPURA.

Tromboembolická nemoc je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím.

 „Nadační fond AQUAPURA jako jediný v ČR zaměřuje svoji činnost na pomoc lidem, kteří jsou léčeni s poruchou srážlivosti krve, a jeho aktivity hodnotím velmi pozitivně, protože v praxi přinesly pacientům již mnoho užitečného. Před více než pěti lety, když nadační fond vznikal, jsem nečekal, že spolupráce nabere tak rychlé tempo. Projektů, které se podařilo zrealizovat, je podstatně více, než jsem si tehdy myslel,“
řekl odborný garant nadačního fondu AQUAPURA, lékař IV. Interní hematologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové, doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D.

Nadační fond AQUAPURA se snaží o zvýšení kvality poskytované péče, proto dovybavuje především hematologická oddělení nemocnic lékařskými přístroji a speciálními laboratorními sety, které napomáhají při monitorování krve pacientů na antikoagulační léčbě. Ve spolupráci s odborným garantem, doc. MUDr. Petrem Dulíčkem, Ph.D., také dlouhodobě pořádá osvětově vzdělávací přednášky s cílem informovat o problematice poruch srážlivosti krve, projevech onemocnění, prevenci a léčbě.

Více informací o nadačním fondu AQUAPURA na www.aquapura.cz.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve:

Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve
Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve
Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve
Výtěžek golfového turnaje pomůže pacientům s poruchou srážlivosti krve
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !