Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Spolu na hranici - Na kolejích

24. 05. 2020 | Televizní tipy
Na mapě polsko-českého pohraničí je mnoho míst, která připomínají zašlou slávu historických vlaků. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i polští autoři, přináší příběhy, témata a osudy, které lze objevovat na obou stranách hranice. Režie pořadu Spolu na hranici - Na kolejích P. Jakubowska (Premiéra)

Jsou Češi i Poláci po obou stranách hranice, kterým se povolání stalo vášní, stejně jako jejich hobby náplní celého života. Láska k železnici, k mašinám, vagonům a tratím spojuje tyto nadšence na společném česko-polském pomezí. Pokud jsou milovníci železnice a všeho, co k ní patří, specifickou skupinou lidí všude na světě, v pohraničí pak tvoří komunitu, která svému koníčku dává další rozměr.

Spolu na hraniciSpojuje totiž lidi na pomezí. V pořadu Spolu na hranici - Na kolejích se proto vydáme za těmi, kteří rozumějí vagónům, lokomotivám, výhybkám i návěstidlům. Pojedeme s nimi po důlních tratích na Ostravsku, navštívíme je v železničním muzeu ve Slezské Javořině, v Polsku také v Rudach nebo ve Frýdlantském výběžku v severozápadních Čechách.

Natočíme jejich příběhy, necháme je vyprávět o přátelství, které díky vlakům navázali, poznáme jejich slang v češtině i polštině, a prožijeme dobrodružství na kolejích, které už nemají hranice.


Spolu na hranici - Na kolejích můžete sledovat 24. 5. 2020 od 14,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Spolu na hranici - Na kolejích:

Spolu na hranici - Na kolejích
Spolu na hranici - Na kolejích
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !