Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spolu na hranici - V kuchyni

3. 05. 2020 | Televizní tipy
Chutě polsko-českého pohraničí vytváří kulinářská mozaika kombinující tradiční recepty a inovativní nápady. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i polští autoři, přináší příběhy, témata a osudy, které lze objevovat na obou stranách hranice. Režie pořadu Spolu na hranici - V kuchyni P. Jakubowska (Premiéra)

Chutě polsko-českého pohraničí vytváří kulinářská mozaika kombinující tradiční recepty a inovativní nápady. Gastronomické umění nezávisí na původu a místě bydliště, ale bylo i je výsadou šťastných a odvážných lidí, kteří mají kuchyňskou představivost a kteří do přípravy jídel a nápojů dávají srdce. Pojďme se tedy navzájem poznat u polských a českých stolů. Například Joana a Řehoř Kusovi ne náhodou na tomto místě v Radoměřicích na polsko-česko-německém trojmezí ve staré rodinné farmě zřídili restauraci. Podávají zde tradiční jídlo, jako tomu bývalo v Lužici.

Spolu na hraniciJednoduchá, skromná, ale zároveň výborná kuchyně, vynikající víno z místních vinic a uzené maso. Co víc si přát? Kromě toho vše, co zde můžete vyzkoušet, pochází z této oblasti. Protože ani vinice v Dolním Slezsku nejsou ničím novým.

V Lužicích ve srubu se podávaly sledě takovým způsobem, že byli zavěšeni pod střechou, a z toho se linula ta správná vůně. K nim se podávaly vařené brambory a smetana. Lidé, kteří nepracovali, tedy děti a ženy, se mohli pouze přiblížit a brambor si otřít o sledě, aby získal chuť a vůni, říká Joana.


Spolu na hranici - V kuchyni můžete sledovat 3. 5. 2020 od 14,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Spolu na hranici - V kuchyni:

Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !