Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správná péče o vlasy pomáhá předcházet jejich nadměrnému vypadávání

8. 04. 2016 | Péče o vlasy
Říká se, že vlasy jsou korunou krásy každé ženy. A nejen to. Jsou také spolehlivým ukazatelem zdravotního stavu, na němž se podílejí naše stravovací návyky, hojnost pohybu, duševní pohoda a další faktory životního stylu. Ve chvíli, kdy s hrůzou denně vybíráme z kartáče chomáčky vlasů, bývá pozdě. Naučte se těmto hororovým scénářům předcházet dodržováním několika zásad, abyste se mohli těšit z bohaté hřívy plné života.

Životní cyklus vlasu se pohybuje v rozmezí od dvou do šesti let, záleží na jeho kvalitě a činnosti vlasových váčků, tzv. folikul. Kvalita je výsledkem působení mnoha faktorů, jako je genetika, kosmetická péče či míra vystavení mechanickému nebo chemickému poškození. Během životního cyklu vlasu se střídá růstová fáze, během které vlas poporoste o centimetr až dva, s fází klidu, kdy se růst dočasně zastaví. Ke konci cyklu vlas přestává růst úplně, postupně odumírá, až vypadne. To už je ve vlasovém folikulu připraven zárodek nového vlasu. Odborníci orientačně udávají, že přirozený denní úbytek se pohybuje v několika desítkách, neměl by však překročit hranici 100. Nepropadejte panice, pokud jeden den z kartáče vysvobodíte počet vlasů o něco větší. Skutečný problém nastává v případě, že opakovaně po určitý čas vyčesáváte celé hrsti vlasů. To je neklamným signálem, že je s vaším tělem něco v nepořádku a je čas navštívit dermatologa.

Jídelníček, psychika i kosmetická péče

Správná péče o vlasy pomáhá předcházet jejich nadměrnému vypadáváníNa kvalitě vlasového porostu se projevuje skladba jídelníčku, pohybové návyky, psychická kondice, zkrátka životní styl se všemi svými ukazateli. Podílí se na ní i hormonální (ne)stabilita, proto se na hustotě a síle naší hřívy obvykle zřetelně podepíše například hormonální spád po vysazení antikoncepce, těhotenství, menopauza, prožití traumatu či dlouhodobější vystavení stresu.

Jedním ze základních předpokladů pro zdravé, a tedy i krásné vlasy je vyvážená, pestrá strava, bohatá mimo jiné na ořechy, semínka, ryby, za studena lisované oleje a tmavé druhy zeleniny. Vlasům prospívají i mořské řasy a potravinové doplňky s obsahem aminokyseliny methionin. Velmi dobře při pěstování kštice pomáhá i zvýšený přísun minerálů jako hořčík, zinek a křemík. Na obecnější rovině je dobré vyhnout se nevhodným tukům, cukru, omezit sůl a pokud možno vyřadit pití kávy a alkoholu.

Dalším podstatným bodem je kosmetická péče. Každá žena už dnes používá kosmetiku a další produkty doplňkové péče určené pro daný typ vlasů a jeho specifické potřeby. Problémem proto už není nedostatek kosmetických přípravků, nýbrž jejich kvalita. Šampony, které slibují napravení poškozených a lámavých vlasů, často obsahují agresivní chemické složky. Ty však vlasy spíše zatěžují a dusí tím, že je neprodyšně obalí, a tím de facto znemožní, aby se živiny dostávaly do hloubky. Používat kosmetiku pro suché a poškozené vlasy je v pořádku, volte ale takovou, která je jemně čistí, nezatíží, a naopak jim dodá pro stavbu vlasů cenné proteiny.

Masáž na prokrvení pokožky hlavy

Prokrvení pokožky hlavy stimuluje činnost vlasových folikul, které tak lépe pracují a produkují silnější, odolnější vlasy. Taková mikromasáž je navíc velmi příjemná. Poslouží jako výborná relaxace a uvolnění od nakumulovaného napětí. A jak takovou masáž provádět? Není to nic složitého, jde o pomalé krouživé pohyby bříšky prstů. K masírování můžete využít i vhodný kartáč s podmínkou, že nemá ostré hroty. Vhodné je tupé zakončení např. drobnou kuličkou.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, čím to, ale hrozně mi padaly vlasy.. nevím, jestli ze stresu nebo z čeho.. V lékárně mi doporučili donnuhair, se kterou jsou prý ženské spokojené.. tak užívám tu 3 měsíční kúru a vlasy mi padají méně a jsou i lepší na dotyk
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles