Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správná strava může zlepšit sportovní výkon až o 30 %

26. 08. 2016 | Fitness
Každý by měl ve svém stravovacím režimu dodržovat určitá pravidla zdravého stravování. Aktivně žijící jedinci a sportovci pak dvojnásob. Zdravá výživa a sport patří bezpochyby k sobě. Sportovní výsledky jsou závislé nejen na intenzitě tréninku, ale také na zdravém jídelníčku, který tělu poskytne vyvážený poměr všech potřebných živin.

Jíst 5krát denně co tři hodiny

Nejenom zdravá strava, ale i správné stravovací návyky prokazatelně pomáhají při jakémkoliv sportovním výkonu. „Mezi správné stravovací návyky patří jíst pravidelně 5krát denně přibližně co tři hodiny,“ vysvětluje nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková. S tím může pomoci krabičkové stravování, které funguje na přípravě a dovozu pěti jídel (snídaně, přesnídávka, oběd, svačina, večeře) klientovi každý den.

Kateřina HálováJednotlivá jídla jsou nutričně vyvážená.

Sportovci ale vědí, že je rozdíl mezi stravou pro silové sporty a pro atlety. V každém z případů tělo potřebuje jiné množství a složení stravy. Každému je jasné, že spořádat před sportovním výkonem, a nejen před ním, knedlo-vepřo-zelo nebo svíčkovou s deseti knedlíky není dobrá volba. Pokud místo těchto jídel sní sportovec zdravé jídlo, pak jeho sportovní výkon bude podstatně větší. Jeho tělo totiž uspoří spoustu energie, kterou by jinak spotřebovalo natrávením tučných nezdravých jídel a tuto ušetřenou energii pak vynaloží právě na zvýšení sportovního výkonu.

8 nejčastějších chyb sportovců:

  • Vynechávají snídaně
  • Odbývají jídlo před výkonem
  • Po zátěži jedí pozdě a špatně
  • Kvalitní jídlo nahrazují nekvalitními tyčinkami a koktejly
  • Jedí příliš mnoho proteinů a nedostatečně sacharidů
  • Slepě důvěřují reklamě
  • Myslí si, že při své zátěži mohou jíst cokoliv
  • Mají špatný pitný režim


Nadějná sportovkyně Kateřina Hálová

Kateřina Hálová je členkou Zlínského atletického družstva. Jejími disciplínami je běh na 800 m a 400 m překážek a také 4 x 400 m štafety. Má za sebou velice úspěšnou sezónu. V letošním roce startovala na několika atletických soutěžích, například na Zlaté tretře v Ostravě, kde běžela v závodě na 3 000 m jako vodič. Jejím úkolem bylo odběhnout 1 000 m v tempu potřebném ke splnění rekordu mítinku a to se také podařilo. Dále startovala na Mistroství ČR, kde se v disciplíně 400 m překážek umístila na druhém místě. Sportovní výkony Kateřiny Hálové se neustále zlepšují a letošní sezonu pokořila několik vlastních osobních rekordů ve všech svých disciplínách. K tomu jí napomáhá trénink a také správná životospráva, do které patří i jídlo.
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !