Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správné držení těla

21. 06. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Správné držení těla
Autor: Richard Brennan
Nakladatelství: Slovart
Měkká vazba
Formát: 145 × 230 mm
Rok vydání: 2014
Počet stran: 192
Cena: 254 Kč

Kniha o Alexandrově technice ukazuje, jak změna postavení vašeho těla dokáže ovlivnit celý život - posílit mysl a tělo, podpořit sebevědomí a pozitivní vztah k životu a předcházet onemocněním. Člověk, který má zdravé, přirozené držení těla, se obvykle vyznačuje sebejistotou, integritou a důstojností.

Správné držení tělaTato knížka rozhodně není o rovném sezení, stlačování ramen dozadu a o prohýbání páteře. Je o nacházení vlastní přirozené pozice: o úžasné lehkosti pohybu, jakou jste měli v dětství. Úmyslem autora této knihy je vysvětlit, v čem Alexandrova technika spočívá a jak jí můžete využít k proměně svého života.

Ukázka z knihy Správné držení těla:


Jedním z důvodů, proč mnoho lidí po luxování bolí záda, je skutečnost ,že je ohýbají místo kolen. Následkem toho jsem svaly dolní části zad pod značným tlakem, protože nesou celou váhu horní části těla, které je vykloněno dopředu.

Ve srovnání se ženou na snímku 7 vykonává tato žena stejnou práci, ale mnohem více vzpřímena, takže její svaly nejsou vystaveny takovému tlaku.

Když se děti shýbají, přirozeně ohnou klouby kyčlí, kolen a kotníků a páteř drží rovně.

V kontrastu k dítěti na snímku 9 lidé v rozvinutých zemích málokdy ohnou klouby kyčlí, kolen a kotníků a místo toto ohýbají páteř. To může způsobit spoustu muskuloskeletálních problémů.


Tuto knihu Správné držení těla koupíte v knihkupectví a na internetové stránce Slovart.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles