Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správné sezení u stolu aneb jak předcházet problémům se zády zejména u dětí?

6. 03. 2020 | Výchova
-Komerční sdělení-


Všichni víme, kolik ortopedických problémů může přinést nesprávná pozice těla, ale umíme včas budovat správné návyky i u našich ratolestí? Zjistěte, kdy začít, a jak by mělo správné sezení vypadat nejen u nás, ale hlavně u našich nejmenších!


Předškolní věk


V předškolním věku se věnujeme spoustě činnostem, ve snaze rozvíjet a obohatit své potomky. Dokonce si i říkáme „ono se to ve škole srovná“. Mnoho věcí se sice ve škole srovná, ale správné návyky mohou dětem vše usnadnit. Vybavte dětem řádně jejich pokoj již v tomto věku – zakupte psací stůl, dětské židle nebo kancelářské židle s nastavitelnou výškou sedátka a budujte tak u dětí správné návyky co nejdříve.

3 klíčové požadavky správného sezení, na které si dát pozor!


nábytek HelcelVýška sezení. Dítko by při sezení mělo pohodlně dosáhnout chodidly na zem. Úhel v kolenou by měl svírat 90 °. Dítko by tedy rozhodně nemělo mít nohy ve vzduchu, ani příliš pokrčené. Pokud vaší ratolesti nohy visí, nesprávně se prokrvují. Krátkodobě to lze řešit podložením nohou pomocí stoličky, ale díky tomu si pak dítě nemá možnost židli libovolně posunout, aniž by muselo ze židličky slézt.

Dalším důležitým faktorem je hloubka sezení. Pokud dítko vykonává činnost, která vyžaduje delší sezení – například si kreslí nebo něco tvoří, musí mít možnost si kdykoliv pohodlně opřít záda, aby ulevilo páteři. To je možné pouze v případě, že bude opěrka vzdálená tak, aby i při plném opření zad sedák židle zasahoval cca do dvou třetin stehen.

A jak zvolit výšku stolu? Posaďte své dítko na židli (splňující dva předchozí klíčové body) a řekněte své ratolesti, aby dala volně ruce podél těla. Výška stolu by pak měla dosahovat cca 2-3 cm nad spuštěné lokty vašeho dítka.

Právě pro děti je ideálním řešením polohovatelný nábytek. Pokud se vám jej však nedaří sehnat, klidně vsaďte na levnější nábytek, který vám nebude líto za kratší dobu vyměnit, až dítko vyroste. Už máte i vy zařízen dětský pokojíček podle nejpřísnějších pravidel?




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Správné sezení u stolu aneb jak předcházet problémům se zády zejména u dětí?:

Správné sezení u stolu aneb jak předcházet problémům se zády zejména u dětí?
Správné sezení u stolu aneb jak předcházet problémům se zády zejména u dětí?
Správné sezení u stolu aneb jak předcházet problémům se zády zejména u dětí?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !