Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!

8. 04. 2015 | Moderní bydlení
Stálé dilema, zda si do nové koupelny pořídit vanu nebo sprchu, nejspíš nikdy nevymizí. Jedno i druhé má totiž své nesporné výhody. Pokud jste však typ člověka, který ve všech ohledech rád šetří a přitom se nechce vzdát svého pohodlí, je sprcha vhodnější volbou. O požitek z nezbytného relaxu na konci dne rozhodně nepřijdete. Musíte pouze zvážit, jaké možnosti vaše koupelna nabízí.

Není nic příjemnějšího, než se po celém dni stráveném v práci večer uvolnit a dát si pořádnou sprchu. Proud horké vody navíc odnese nejen špínu, ale také nahromaděné napětí. Pokud stále váháte, zda přeci jen nepořídit do koupelny vanu, zaměřte se na základní výhody, které sprcha nabízí.

•    Šetří vodu
•    Sprchový kout zabere méně místa v koupelně
•    Šetří čas
•    Je šetrnější k pokožce
•    Je hygieničtější
•    Je vhodná pro lidi s fyzickým handicapem a seniory

Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!Při pořizování sprchového koutu věnujte pozornost dvěma částem, které jsou jeho součástí – sprchová vanička a zástěny. V dnešní době je možné vybírat z nepřeberného množství různých typů. Důležité je však dát si pozor na kvalitu provedení a dohlédnout na samotnou instalaci. Co se týče prostorového umístění, nabízí se hned několik tvarů sprchových koutů s různými variantami dveřních systémů.

Čtyřúhelníkové půdorysy
patří mezi nejžádanější. Jejich výhodou je velký vnitřní prostor. Uživatel si navíc může zvolit stranový nebo rohový vstup, křídlové, otočné či posuvné dveře. Dalším favoritem jsou čtvrtkruhové sprchové kouty, které mají minimální počet hran. Vyznačují se také pohodlným vstupem s posuvnými nebo křídlovými dveřmi. Půlkruhová varianta se hodí do koupelen, ve kterých není volný kout a kde se tedy musí sprchový kout umístit ke zdi. Jejich výhodou je vysoký komfort.

Pokud máte v koupelně dostatek prostoru, hodí se k uzavření sprchového koutu pantové dveře. U tohoto způsobu otevírání, který působí velmi elegantně, můžete volit mezi jednokřídlými nebo dvoukřídlými dveřmi. Počítejte však s vyčníváním dveří do prostoru a stékáním vody na podlahu.

Naprostým opakem pantových dveří z hlediska prostorové náročnosti jsou dveře posuvné, které nijak nezasahují do prostoru koupelny a šetří tak místo. Prostorově nenáročným systémem otevírání dveří sprchového koutu jsou také zalamovací dveře, které zabírají jen nepatrnou část místa uvnitř sprchového koutu. Jejich velké plus je otevírání směrem do sprchového koutu, díky čemuž veškerá voda stéká po dveřích do sprchovacího prostoru a nikoliv na zem.

Zdroj, foto: Laufen


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!:

Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!
Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!
Sprchy a sprchové vaničky. Kdo šetří, má sprchu!
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles