Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí

28. 02. 2018 | Knižní tipy
Název: Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí
Podtitul: aneb Jak se srovnat sám se sebou
Autor: Szabados Filasová Katarína
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 13. 10. 2017
Formát: 144x207 mm
Počet stran: 136 stran
Cena: 199 Kč

Až po přečtení této knihy možná zjistíte, že váš život měl dosud ve svých rukou tajemný tvor jménem Srovnávání se. Nemá tvář, dokonce ani žádný tvar, ale přesto je stále s vámi. Sedí ve vašem podvědomí a neustále našeptává.

 
Přemýšleli jste někdy, jaké oblasti vašeho života ovlivňuje srovnávání? Že vás možná připravuje o svobodu jednat podle sebe, svých pocitů, potřeb, tužeb a přání? Bere vám motivaci pouštět se do věcí, které byste si chtěli vyzkoušet, ale „báli jste se zeptat“? Jen proto, že váš život neběží podle milionu různých představ, norem, očekávání, Facebooku a kdo ví, čeho všeho ještě, neznamená, že nemůže být skvělý.

Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomíNyní máte jedinečnou příležitost si uvědomit, co vše je důsledkem léty vštípeného srovnávání se. Psycholožka Katarina Szabados vám nastíní, jak tyto mechanismy odhalit, jak se nenechat v různých situacích svázat tlakem a očekáváními druhých lidí či svými vlastními představami a očekáváními. Změňte svůj pohled tak, abyste mohli jednat svobodně a podle svého vlastního uvážení. Je jen na vás, zda otevřete cestu, která vede z těchto omezení ven.

O autorce knihy

Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí:


Katarína Szabados, psycholožka a koučka, má od roku 2000 soukromou praxi, ve které formou individuálních či párových konzultací řeší s lidmi problémy jejich každodenního života. A právě srovnávání, ač to mnohdy nevypadá, stojí na pozadí mnohých problémů: nízkého sebevědomí, obav a strachů, vnitřních nejistot a úzkostí. Promítá se do problémů ve vztazích, ve škole, v pracovním či jiném kolektivu, do výchovy dětí, do depresí na mateřské dovolené atd. Katarína je vdaná za cizince, má tři vlastní a dvě nevlastní děti, a tak příklady pro své psaní čerpá nejen ze své práce, ale i z vlastního života.

Narodila se roku 1979 na východním Slovensku, ale od svých čtyř let žije v Praze. Je z hudební rodiny a rodiče si mysleli, že z ní bude violoncellistka. Převážil u ní ale zájem zkoumat lidskou psychiku, chtěla zjistit, proč jsou lidé nešťastní, nespokojení, proč se jim nedaří navázat blízké vztahy. Časem si uvědomila, že chce více porozumět sama sobě, a hlavně přijít na to, jak se zbavit různých nesmyslných omezení, pravidel a představ, která během dětství a dospívání převzala od svého okolí a společnosti.

Od roku 2002 má soukromou praxi, ve které se věnuje individuálním  a partnerským konzultacím. Se svými klienty řeší problémy každodenního života (navazování vztahů, partnerské neshody a konflikty, trauma  z rozvodu, potíže s přijetím sebe sama, nízké sebevědomí a srovnávání se, problémy se zodpovědností, nerozhodnost, výčitky a pocity viny,  nervozitu a trému, pracovní a studijní problémy apod.). Konzultace ji  hodně naplňují, příběh každého člověka je jiný a mnohdy je to jako detektivka, přijít na to, které nefunkční postoje či představy stojí zrovna za tím kterým problémem.

Z předchozího manželství má dva kluky (Šimon a Tobiáš), její  současný muž Tamas, který se za ní přistěhoval z Maďarska, má dvě  holčičky (Romi a Natali), společně mají syna Patrika. Přiznává, že  naučit se fungovat s takto početnou rodinou (byť ne všechny děti s nimi  žijí trvale), ve které mluví namíchaně česky, maďarsky a anglicky, je  občas skutečná výzva. Ale zároveň velká příležitost se o životě, vztazích  a dětech hodně naučit.

Recenze knihy Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí:


Pro mě je kniha vyloženě ze života. Dnes jsem se bavila nad obrázkem „chytrý a blbá“ a popsaná situace s klíči byla skoro jako kdyby u nás Katarína měla minulý týden skrytou kameru. Líbí se mi, jak dává praktické příklady, nutí k zamyšlení. Já jsem se viděla skoro ve všem. A jak jsem četla tolik různých příkladů a pohledů na věc, přišlo mi to takové laskavě uklidňující. Musím říct, že by mě ani nenapadlo, kolik toho vychází právě ze srovnávání. Co jsem dřív četla psychologické knížky, tak to bylo vždycky nějak chytře psané s tím, že je to tak či onak. Tato mi přijde víc postavená na normálním praktickém životě a lidi mají prostor si sami najít, jak to mají a chtějí.
Iva, učitelka

Celkově se mi moc líbí – kniha pro všechny, jednoduchý jazyk, hodně praktických příkladů, taky se mi líbí rozvržení a autorčina zkušenost hned na začátku. Oceňuji, že nepíše: „kupte si tuhle knihu a budete to mít vyřešeno“, ale že k tomu přistupuje realisticky. To je tak osvěžující!
Jana, novinářka

Po přečtení knížky vidím, že se srovnávám daleko víc, než jsem si myslela. Různé věci a příklady se mě dotýkaly, poznávala jsem se v nich. Líbí se mi, že Katarína píše, jako kdyby mluvila. Vypráví srozumitelně příběhy jiných lidí i svoje, nehraje si na to, že už má všechno vyřešené. Navíc to dává do souvislosti s teorií a za mě to funguje.
Ivana, copywriterka

Už první stránky jsem fakt hltala, a to nejsem velký čtenář. Dost mě to pobavilo a i jsem se nasmála, jak jsem se v textu viděla. Pak mi vypadl internet a chvíli jsem se ke knížce nedostala. Děla se ale zvláštní věc. Čím víc jsem o té knize a příkladech přemýšlela, tím míň jsem se smála a začalo mi docházet, jak moc se mě to týká, jak jsem ve srovnávání chycená. Líbí se mi, jak je v knize spousta příkladů, cvičení na koncích kapitol jsou taky bezva. Poslední kapitola je pro mě důležitá, že když se budu cítit ztracená, můžu si zalistovat a dodat si odvahy jít dál.
Renata, recepční

Tuto knihu Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !