Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stará sousedka

18. 06. 2011 | Vaše příběhy
Má sousedka má již 82 let. Je to stará, nemocná paní. Před čtyřmi lety jí zemřel manžel, proto žije osaměle.  Je pravda, že má děti a vnoučata, ti jsou ale tak zaměstnaní, že na sousedku nemají tolik času, jak by si přáli. Občas jí někdo z nás, sousedů, zajde do obchodu nebo jí jinak pomůže. Je to milá stará paní. Vždy žila slušně, starala se o děti a pomáhala druhým.

     Jednou této mé sousedce zazvonil telefon. Sousedka byla potěšena, když na mobilním telefonu viděla, že volá její vnuk Petr. Telefonát přijala a ze sluchátka se ozvalo: „Ahoj babi.“
„Jsi to ty, Petře?“ usmála se sousedka.
„Ano, já, babičko,“ odpověděl vnuk.
Pak paní vysvětlil, že musel odjet do Prahy a potřeboval by od ní půjčit peníze na koupi nového auta.
„Vždyť jsi kupoval auto nedávno, je skoro nové!“ upozornila sousedka volajícího.
A tak jí vnouček vysvětlil, že stávající auto je poruchové a jeho provoz se nevyplatí. Má možnost ho výhodně prodat a koupit si nové, lepší, na které mu schází několik tisíc.
„Kolik máš doma v hotovosti, babi?“ zeptal se vnouček přímo.
A tak mu paní vysvětlila, že dobře ví, že z důvodu bezpečnosti doma nikdy nemá víc než tisíc korun. A to ji možná zachránilo. Vnouček se rychle rozloučil a zavěsil.

     Stará paní přemýšlela, co dělá její vnuk v Praze. Vždyť jí to ani nestačil říct! Možná by mohla peníze sehnat a vnukovi přece jen pomoci. A tak vytočila Petrovo telefonní číslo. Telefon byl ale už nedostupný. Zkoušela to během celého dne, vždy ale se stejným výsledkem. Nakonec zavolala své dceři, Petrově mamince. Až od ní se dozvěděla, že její vnuk je stále v místě svého bydliště, do Prahy nikdy v posledních dnech necestoval. „Jsou tomu ale dva dny, co mu ukradli telefon,“ informovala ji ještě dcera.

     V následujících dnech se skutečně objevily informace, že v okolí našeho města takto podvodníci získávají informace od důvěřivých důchodců o tom, kolik finančních prostředků mají doma. Pro ně si pak vyšlou fiktivní kamarády, nebo, pokud neuspějí, důchodce vykradou. A ukrást telefon, najít v seznamu kontaktů ten, který odpovídá tomu „babička“ nebo „děda“, to je už pro takové filuty hračka. Navíc, mnozí máme v telefonu uložená i jiná data, jako např. adresu svých milých, data narozenin atd.

     Skutečně jsem byla ráda, že má sousedka nebyla pro zloděje lákavou kořistí. Při jejím chatrném zdraví by nemusela dopadnout dobře.

     Tento příběh píši proto, aby si každý z nás uvědomil, že svět kolem nás je mnohdy nebezpečný a nápady podvodníků neznají meze.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nevím možná se stím setkal i někdo jiný.
U nás třeba podomní prodejci jsou strašně vlezlí,drzí a
někdy nechodí i pro sprostá slova dalekoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
co se kolem nás motá podvodníků. V naší obci byly důchodkyně okradeny několikrát, ale jsou nepoučitelné. Stačí, aby byl zlodějíček milý, příjemný a oni ho klidně pustí do bytu a ještě ho pohostí. Doufám, že taková nikdy nebudu!

SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
četla jsem to jedním dechem...!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
To je na tom vaše sousedka dobře, naše babička je mladší, ale už si nic nepamatuje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles