Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staroušek

3. 04. 2012 | Vaše příběhy
Potkala jsem ho jednou odpoledne v autobuse.

Byl to maličký staroušek, bílé vlasy, hubený a shrbený, ale krásně modré oči a milý úsměv na tváři. Když do autobusu přistoupil, zaujal mě a pomyslela jsem si, že vypadá jako z pohádky. Pěkně pozdravil, usmál se a opírajíc se o svou berličku postupoval dál do autobusu. 

Autobus byl plný a tak mi přišlo naprosto samozřejmé se zvednout a zavolat na něj. „Pane, pojďte si sednout“.  Poděkoval mi, opět se mile usmál a já měla z ničeho nic nějak lepší náladu. Chvilku na to jsem vystoupila, ještě jsem se na něj usmála z chodníku, ale pak jsem spěchala domů a na milého stařečka úplně zapomněla.

Doma jsem vybalila nákup a uvařila si kafe a pak jsem si chtěla zkontrolovat účty z obchodu, ale peněženka nikde! Začala jsem lítat po bytě, procházela jsem vše, co jsem nakoupila, hledala jsem v ledničce, ve špajzu, v lince, Staroušekprostě všude, kde jsem se od příchodu domů pohybovala a nic. Pak jsem začala brečet, protože v peněžence byla celá moje i manželova výplata. „Proboha, co budu dělat???“ Začali jsme hledat celá rodina a kdyby to nebyla tak zoufalá situace, asi bych se smála, kde všude manžel a kluci hledali, ale nikde nic. Nakonec jsem si musela připustit, že jsem tu peněženku asi někde ztratila, nebo mi ji někdo ukradl. „Kde jsi ji měla naposledy?“ zjišťoval manžel. „No u pokladny v Tesku, tam jsem platila nákup a peněženku jsem dala do tašky k pečivu! A pak v autobuse jsem platila jízdné.“ Manžel se zamyslel. „To znamená, že v autobuse jsi ji ještě určitě měla, ne??“ „No asi ano,“ odpověděla jsem roztřeseně. Byla jsem zdrcená a měla jsem po náladě.

Když někdo zvonil u dveří, pomyslela jsem si, že na návštěvy zrovna náladu nemám. Manžel šel otevřít a já z obýváku slyšela, jak se někdo ptá, jestli tady bydlí paní ……….., a řekl mé jméno. Vyběhla jsem za manželem ke dveřím a tam stál dědoušek. Modré očka mu zářily a já se podvědomě přes slzy začala usmívat. „Pěkný den, děvenko, vy jste v autobuse ztratila peněženku, že jo??" Jen jsem přikývla a stařeček mi podával mou oplakanou peněženku. „ Byla vedle sedadla, kde jsem si sedl, ale já si jí všiml, až když jste vystoupila. Tak jsem vystoupil na další zastávce a podle adresy jsem Vám ji donesl.“ Teprve teď jsem se vzpamatovala. „Děkuju moc a pojďte dál,“ řekla jsem, ale staroušek zakroutil hlavou a chystal se k odchodu. „ Ne, ne, děvenko, jdu domů, za chvíli bude večer.“ Uvědomila jsem si, že stařeček kvůli mně vystoupil z autobusu a že teď bude muset jít pěšky, tak jsem mu nabídla, že ho manžel odveze autem, ale stařeček také nechtěl. Tak jsem mu ještě jednou moc poděkovala a on mi jen odpověděl. „Lidi si přeci musí pomáhat.“ A odcházel. Vzpomněla jsem si na svůj první pocit, když jsem ho uviděla a v duchu jsem si dala za pravdu. Byl to pohádkový dědeček.

Nikdy jsem ho už nikde nepotkala, ale v mých vzpomínkách zůstal napořád.

Autor:bobalka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil

Velmi hezké a dojemné, díky moc.
Obrázek uživatelky
profil
Moc krásný příběh. Škoda, že takových lidí je málo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji moc za krásné komentářeSmajlík
Máte pravdu, kéž by takových lidiček bylo víc.
Obrázek uživatelky
profil
Škoda, že všetci nie sú "rozprávkoví" deduškovia a dobré víly a že veľa ľudí je (bohužiaľ) zlá čardodejnica a lúpežník. Keby sme boli všetci ako ten starý pán, žilo by sa nám oveľa lepšie.
Obrázek uživatelky
profil
příběh...škoda, že takových lidí není víc...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles