Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Stěhujete se? Vyměňte paniku a stres za pečlivou organizaci!

11. 02. 2018 | Moderní bydlení
Stěhování v nás může vyvolávat vzrušení i vlnu očekávání, stejně jako stavy úzkosti, paniku a strach. Pokud i vás čeká v letošním roce přesun do nového domova, pokuste se na něj připravit s dostatečným předstihem. Jedině tak bude celý proces efektivní a vy si tak budeme moci tento životní milník patřičně vychutnat.

Prokrastinace není na místě

Patříte-li k jedincům trpícím chorobným odkládáním povinností a již nyní s jistotou víte, že celý proces stěhování sami rozhodně nezvládnete, obraťte se na odborníky. V dnešní době existuje mnoho specializovaných firem, které veškeré věci nejen převezou do nového domova, ale zároveň pomohou s balením, ukládáním do krabic a manipulací. Počítejte však s vyššími náklady, které se odvíjí jednak na vzdálenostech mezi starým a novým bytem a zároveň na náročnosti samotné organizace. S příplatkem počítejte zejména bude-li nutné vynášet věci do vyšších pater bez výtahu anebo v případě manipulace s těžkým a atypickým nábytkem či vybavením.

Stěhujete se? Vyměňte paniku a stres za pečlivou organizaci!Aplikujte pravidlo jednoho roku

Přibližně dva měsíce před samotným stěhováním si vyhraňte čas a zvažte, co vše s vámi do nového domova poputuje. Zaměřte se na veškeré oblečení, knihy, upomínkové předměty či starý nábytek. Nejlépe uděláte, napíšete-li si seznam věcí, které si toužíte ponechat a definitivně se rozloučíte se vším, co jste více než rok nevyužili.

Selekci vám může usnadnit také nepsané pravidlo východní filozofie, jenž nabádá k vyřazení takových věcí, které vám již delší dobu přináší namísto radosti pouze starost. Může se však stát, že k některým věcem budete mít opravdu silný vztah a nedokážete se jich zbavit ani přes naléhání protějšku či spolubydlících. V takových případech se vyplatí investovat do kvalitních úložných boxů, které se budou svým designem hodit do vašeho nového interiéru.

Den D se blíží

Měsíc před stěhováním byste již měli mít představu o tom, kolik věcí bude potřeba přemístit a podle toho zajistit pomocnou sílu v podobě známých, přátel či stěhovacích odborníků. Zajistěte si dostatečné množství stěhovacích krabic, lepicích pásek a bublinkové fólie, kterou oceníte zejména při manipulaci s křehkými předměty. V balení postupujte systematicky – začněte s balením věcí, bez kterých se obejdete delší časové úsek před i po stěhování.

Zároveň je vhodné ukládat předměty do krabic po jednotlivých místnostech a řádně krabice popisovat, abyste při vybalování měli jasnou představu, kde jakou věc nalézt. Jako poslední si zabalte příruční zavazadlo s nejnutnějšími věcmi pro každodenní potřebu jako byste měli jet na dovolenou. Tyto věci mějte stále po ruce, usnadní vám tak první dny po přestěhování, které bývají často náročné a chaotické.

Zdroj: Paketo.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !