Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Strašnické divadlo je divadelní scéna s netradiční dramaturgií

21. 02. 2011 | Kultura
Strašnické divadlo je mladá pražská divadelní scéna s netradiční dramaturgií. Vedle neklasicky pojatých klasických titulů jako Goethův Faust, Moliérova Škola pro ženy nebo Sofoklův Oidipús Rex se na repertoiru objevují dramatizace (Údolí včel, Písečná kosa, Golem) a tituly, které se u nás ještě nikdy nehráli (Kebab, Calypso), nebo u nás ještě nemají svou inscenační tradici (Shakespearův Julius Caesar, Ravenhillovo Sleeping Around, Koljadova Murlin Murlo /Šipilovská Marilyn Monroe/).

Na novou sezónu 2010 - 2011, tématicky MUŽI A ŽENY, připravuje inscenace od Andrzeje Saramonowicze - Testosteron, Neil Simona - Apartmá v hotelu Plaza,  klasiku Wiliama Shakespeara - Romeo a Julie.

TESTOSTERON - Strašnické divadloHerecký soubor je složený jak z široké veřejnosti známých osobností jako je pan Jan Skopeček, Ljuba Krbová, Jan Zadražil nebo Kristýna Leichtová, tak herců Národního divadla Jana Novotného, Milana Stehlíka, Rudolfa Stärze a herců divadla Vinohradského, jako například Eva Režnarová a Martin Davídek. Podstatnou součástí spolupracujících herců tvoří členové vycházející divadelní generace, jako například herec Jan Hofman, herec a režisér Vojtěch Štěpánek a další mladí umělci.

Strašnické divadlo není místem jednoduché zábavy. Témata, kterými se divadla ve svých hrách zabývá, jsou hluboká a zajímavá. Při tom režijní koncepce strašnických režisérů dokáže tragično i komično relativizovat a vytvářet tím prostor pro diváka a jeho vlastní úsudek.


Více informací o představení se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Strašnického divadla.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !