Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Strava, prostředí a psychika mají vliv na Vaše zdraví

15. 07. 2007 | Krása

Zdraví, štěstí a pocit pozitivního smyslu života ničí současnému lidstvu tři fúrie:

strava, životní prostředí a psychika.


První člověk, Adam, žil v Ráji a proto nemusel požívat žádnou potravu, neboť byl určený Bohem k věčné blaženosti. Nemusel se ani emocionálně projevovat, neboť emoce, které jsou v biblickém podání symbolizovány existencí ženy, neměl (před příchodem Evy) u koho trénovat. Jakmile Adam porušil dary, které mu byly dány a okusil emoce i stravu v podobě symbolického jablka – byl z Ráje vyhnán. Lidstvo je nepoučitelné. Vytváří stále více a více komplikovaný systém ve stravování a v lidských vztazích. A to je zdroj jeho utrpení a neštěstí. Hlavním důvodem nemocí, a tím i předčasné smrti, je jídlo. „Vše, co popisuji v Kuchařce se týká samozřejmě té části lidstva, které si říká „civilizované“, dodává autor knihy Jonášova kuchařka pro zdraví MUDR. Josef Jonáš. Civilizace znamená složitější a složitější způsob života.


Jonášova kuchařka pro zdraví

Potrava přináší do organismu mnoho odpadu. Důsledkem shromažďování odpadu je postupné ničení jednotlivých orgánů i systémů lidského organismu. Dvě třetiny lidí zemřou na srdečně cévní choroby. Jejich cévní systém a srdeční sval jsou poničeny metabolity. Jsou to zbytky – odpad z lidského stravování.


Největší množství lidí ohrožují metabolity vznikající poruchou tukového metabolismu, který má nejužší vztah k cévnímu systému. Devastaci orgánů lze zpomalit dietou, ochrannými látkami či léky snižujícími výskyt tukových metabolitů v krvi. Porucha v organismu a naše nenasytnost nakonec vítězí. Důkazem je statistika úmrtnosti.


MUDr. Josef Jonáš:

”Subjektivně z mé praxe více zdravotních problémů přináší poruchy metabolismu uhlohydrátů a cukrů. Tyto metabolity vytvářejí vhodné prostředí pro výskyt plísní, které pak na kůži, v gynekologických, v střevních či v dýchacích sliznicích nebo i v jiných orgánech bez problému vegetují. Zvláště, když se tato situace spojí s oslabením imunitního systému. Dnes častý jev! Svou činností plísně vytvářejí různé záněty (ekzém, záněty gynekologických a dýchacích sliznic) a navíc produkují látky, které působí toxicky na lidský organismus. Mění zažívací pochody, alergizují. Jsou příčinou mnoha zdravotních nepříjemností, kterými lidé v současné době masově trpí.“


Jonášova kuchařka pro zdraví

Na lidskou psychiku mají nejhorší účinek metabolity gluten a gliadin, tedy bílkoviny (lepky obilnin). Především jde o pšeničný lepek. Tyto metabolity jsou nervovými jedy a stojí za většinou duševních chorob, za neurologickými obtížemi a za problémy s imunitou.
Zanesení orgánů těmito metabolity se pravidelně vyskytuje u pacientů s duševními chorobami, s depresí, s úzkostí, s psychózami, s autoimunitními chorobami s degenerací nervového systému. Metabolity stojí v pozadí obrovského nárůstu cukrovky, depresí, imunitních poruch. Souvislosti mezi konzumací masa a rakoviny jsou nepochybné. Škodlivost mucinu, kaseinu a mléčného tuku byla již mnohokrát pospána.


”…….…..Chtěl bych jen zdůraznit, že se často z diety dělá všemocný zázrak, který má vést k vyléčení a ke kvalitnímu životu. Ale strava-metabolit - toxin je jen jednou z příčin nemocí. V úvodu těchto řádek jsem uvedl, že existují ještě dva okruhy toxinů: životní prostředí s těžkými kovy a radioaktivitou a naše emoce. Jestliže se sejdou v organismu všechny tři jedy – pak žádná dieta k vyléčení nestačí. K zdravotním problémům je potřeba přistupovat komplexněji, sofistikovaněji.“

MUDr. Josef Jonáš


Jonášova kuchařka pro zdraví Vám přináší nejen stovky receptů, které vycházejí z autorovy detoxikační metody, ale ukazuje také vliv jednotivých druhů potravit na lidský organismus a na jeho momentální i dlouhodobý zdravotní stav.


Jonášovu kuchařku pro zdraví vydalo nakladatelství EMINENT, obsahuje 278 stran, stovky receptů a barevných fotografií.


Zde je malá ochutnávka vybraných receptů:

Jonášova kuchařka pro zdraví

Domácí jahodová zmrzlina
Mrkvový dort
Rýžový salát



V týdnu od 16. – 22. července můžete na na našich webových stránkách o Jonášovu kuchařku pro zdraví soutěžit.





Petra Mašková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale chtělo by to podrobnější vysvětlení...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles