Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stříhání a vyžínání na zahradě: sezóna vrcholí

6. 07. 2017 | Zahrádka
Pokud jste majitelem nebo majitelkou nějakého pozemku, máte velké štěstí. A čím větší kus země vlastníte, tím větší snahu musíte jako majitel či majitelka vyvinout, aby vám vše na něm „nepřerostlo přes hlavu“. A to teď v létě, kdy veškerá vegetace roste a bují jako o život, platí dvojnásob. Sekání trávníku a vyžínání je velmi náročná a často zdlouhavá práce. Se správně zvoleným vybavením si ji ale můžete hodně usnadnit a ušetřit si cenný čas.

Pro velké pozemky křovinořez


V létě nás obyčejně trápí rychle rostoucí travní porost, jehož tempo nás dokáže často i zaskočit. Někdy nám pozemky zarostou tak, že už si s nimi obyčejná sekakčka neporadí. Platí to především pro majitele velkých pozemků, kteří nemají tolik času, aby vše uhlídali nebo třeba majitele rekreačních objektů, kteří své nemovitosti využívají nepravidelně. V tomto případě přichází na řadu křovinořez, s kterým zvládnete i to, na co běžná sekačka nestačí. Posečete s ním zanedbané plochy s přerostlou trávou a dostanete se s ním i do těžko přístupných míst. Při velikosti svého výkonu si netroufá pouze na trávu, ale jak už název napovídá, “vezmete” s ním i všelijaké mlází, větve či malé výhonky stromků.


Vyžínač na úpravy


Nižším stupněm křovinořezů jsou takzvané vyžínače. Ty mají menší výkon a hodí se pro další dokončující úpravy trávníku s použitím struny. Jeho výhodou je, že se dostane i do míst, kam sekačka nebo rider ne, takže s ním zvládnete posekat i místa kolem plotů, zídek nebo stromů. Vyžínače jsou navíc lehčí i levnější než křovinořezy. Alternativou k běžnému benzinovému vyžínači je také vyžínač s akumulátorovým pohonem, který perfektně využijete v zabydlených oblastech. Je totiž absolutně tichý a pracuje bez emisí.

Poraďte si s plotem


Zahrada není jen tráva a záhonky, ale často také živé ploty. Tráva se musí sekat, plot zase stříhat. Běžný živý plot poporoste za rok i o několik desítek centimetrů a přerostlá zeleň by kazila celkový dojem ze zahrady. Pravidelným stříháním navíc podpoříte hustotu plotu. Stříhat byste měli podle typu dřeviny až třikrát ročně, a pokud se nechcete nadřít s ručními nůžkami, poohlédněte se po kvalitním plotostřihu. Pokud máte malý plot, stačí vám na jeho úpravy plotostřih klasický. V případě velmi vysokého nebo obtížně přístupného plotu se již vyplatí pořídit si přístroj teleskopický. Zvážit můžete opět i pořízení alternativního akumulátorového plotostřihu se všemi výhodami z toho plynoucími.

Zdroj, foto: Husqvarna


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !