Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Studio pro ženy vydává nové DVD-Cvičení pro těhotné 2

29. 11. 2010 | Těhotenství
Tělo budoucí maminky se každým dnem mění a přizpůsobuje potřebám rostoucího plodu. Stejně tak je důležité přizpůsobovat rostoucímu bříšku cvičení, které má na zdravý průběh těhotenství blahodárný účinek.

Cílem cvičení je zlepšit či udržet celkovou tělesnou i duševní kondici a nepřibrat přespříliš nadbytečných kilogramů. Je prokázáno, že cvičící ženy se lépe vyrovnávají s běžnými těhotenskými obtížemi jako jsou nevolnost, bolesti zad či zvýšené psychické napětí. Pohyb v tomto období pomáhá ženám se lépe připravit na fyzickou i psychickou zátěž, která je čeká při porodu.

Cvičení v těhotenství
má i při zdravém vývoji plodu své pravidla, která se liší v jeho jednotlivých stádiích. S šetrnějším přístupem je možné v průběhu těhotenství pokračovat v původních sportovních aktivitách, avšak je nutné vynechat zejména ty, při kterých může dojít k otřesům nebo pádu. Dle stadia těhotenství je potřeba omezovat cviky, při kterých by mohl být stlačován plod,... Rychlá chůze může být naopak v těhotenství velmi vhodná. Řadu cviků a rad prospěšných pro zdravé těhotenství obsahuje právě vycházející DVD Cvičení pro těhotné 2 – podle Magdaleny Mikulandové..



Pro vaši představu uvádíme krátkou ukázku cviků, které by ve cvičení neměly chybět a najdete je též na DVD.


DVD Cvičení pro těhotné

Cviky na záda

a) vzpor klečmo (na čtyřech). Záda jsou rovná, neprohnutá v bederní oblasti. S nádechem vytáčíme propnutou levou paži do strany, hlava sleduje paži. S výdechem vracíme zpět. Střídáme levou a pravou paži. Cvik cvičte 10x.

b) výchozí pozice je stejná. S nádechem vytahujeme levou ruku a pravou nohu do dálky S výdechem zpět. Záda jsou rovná. Opět střídáme strany. Cvik opakujeme 10x.

Cviky na kyčle

Klek rozkročný, záda rovná. Sedejte si zvolna mezi paty s výdechem, s nádechem zpět do výchozí pozice. Cvik cvičte 15x.

Cviky na dno pánevní

Leh na zádech, roznožené nohy pokrčené v kolenou, chodidla opřená o zem. S nádechem  stáhněte hýždě, podsaďte pánev. Pánev vytahujte vzhůru. Při pohybu vzhůru vtahujte konečník co nejdříve dovnitř. Při postupném pokládání dolů konečník uvolněte. Cvičte 12x.

Cviky na břišní svaly

DVD Cvičení pro těhotné

Leh na zádech. Nohy pokrčené v kolenou, mírně od sebe, chodidla opřená o zem. S výdechem přitáhněte hlavu na prsa, vyhrbte záda, bederní oblast páteře tiskněte do podložky a zpevněte hýžďové svaly. S nádechem se tahem vytahujte za rukama jakoby do sedu pomocí břišních svalů. Cvičte 8x až 10x. Tento cvik cvičte do 5. měsíce těhotenství.

Cviky na prsní svaly

Dělejte dámské kliky. Tedy v kleku posilujte pažní a prsní svaly. Pokrčte ruce v loktech a neprohýbejte se v zádech, zadeček můžete mít mírně vystrčený ke stropu. Cvik cvičte 10x.                                                      



Na DVD naleznete dechové cvičení, stimulaci krevního oběhu,  posilování zádového svalstva:
posilování břišního svalstva,  posilování nohou,  posilování prsního svalstva,  posilování pánevního dna,  protažení a rehabilitaci, krátkou závěrečnou relaxaci. Jako bonusy shlédnete ukázky gravidjógy a gravidpilates. 

DVD Cvičení pro těhotné 2 – podle Magdaleny Mikulandové obsahuje kompletní sestavu těhotenského cvičení, kterou lze cvičit bez přerušení 45 minut pod vedením zkušené lektorky. Sestava je vhodná pro všechny stupně těhotenství.


Nové DVD doplňuje  předchozí DVD „Cvičení pro těhotné – podle Magdaleny Mikulandové“, které je naopak členěno do jednotlivých cvičebních kapitol.

DVD Cvičení pro těhotné 2 – podle Magdaleny Mikulandové  je možné zakoupit v široké síti knihkupectví, prodejnách s kojeneckým zbožím a také na stránkách www.mildproduction.com nebo www.studioprozeny.cz


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jéé další cvičení, to je fajn. Já cvičila podle youtube, kde má vložené video značka ElastiQ. Ale všude se cvičí stejně Smajlík Já právě na to video narazila, když jsem si koupila krém na strie od ElastiQ.
Obrázek uživatelky
profil
Tohle DVD se opravdu povedlo, mám ho doma a pravidelně podle něj cvičím. Je to zábava a žádné těžké cviky...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypada to velice pekne,moc se m to libi
Obrázek uživatelky
profil
nás nikdo pořádně nepoučil, to dcera si obě těhotenství užila, chodila do přípravky a cvičení, záhy po narození dětí i do cvičení s maloškama. Všechno dnes je úplně jinde, pouze mít na všechno finance. NNa druhou stranu je třeba říci, že na dětech se šetřit nemá, tedy na jejich zdraví a vzdělání.
Obrázek uživatelky
profil
tak to vypadá dost super.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles