Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Stylový piknik v přírodě. Poradíme vám jak na to

16. 07. 2015 | Zajímavosti
Léto nás po roce opět přivítalo a spolu s ním konečně přichází i čas na pravidelné „dýchánky“ s přáteli pod širým nebem. Rádi byste pro vaše blízké uspořádali netradiční sešlost? Pro jednou zapomeňte na klasickou zahradní party. Udělejte výjimku a překvapte vaši rodinu a kamarády něčím jiným- třeba stylovým piknikem v přírodě. Tradice piknikového hodování pochází z Anglie, kde při něm nesměla chybět láhev sektu, různé sýry, uzeniny, ale také sladké pečivo a slané koláče s různými druhy náplní.

Postupem času se pikniky těšily stále větší oblibě a byly vnímány jako módní a elegantní rituál v nejvyšších společenských kruzích, odkud se rozšířily do celého světa. Vezmětedeku, oblíbené delikatesy, pití a vyrazte vstříc za zábavou v podobě příjemného posezení v přírodě. Poradíme vám, jak být dobrým hostitelem a co všechno k tomu budete potřebovat.

Stylový piknik v přírodě. Poradíme vám jak na to

Výběr správných pokrmů je základ

Kromě setkání s přáteli, je jídlo na pikniku to nejdůležitější. Pokrmy vybírejte tak, aby se rychle nekazily a nebylo nutné je ohřívat. Mezi typická pikniková jídla patří např. saláty, sendviče, domácí pomazánky, čerstvé ovoce, zelenina a nějaká sladkost na zub.Ideální variantou jsou spíše lehce stravitelná jídla, která chutnají i za studena. V horkém počasí osvěží třeba plátky melounu a ananasu.Vyhněte se naopak mléčným výrobkům, majonézám, těžkým smetanovým omáčkám. Riziko představuje i maso (hlavně mleté!) pak a ryby, které se rychle kazí. Pokud se však bez masa jen tak neobejdete, vezměte s sebou na piknik např. krůtí plátek nebo kuře. Maso přenášejte zásadně v termotašce nebo chladícím boxu. Jako přílohu můžete servírovat těstovinový salát, bagetu nebo ciabattu.

Čaj o páté

Dodržovat pitný režim při pobytu na sluníčku je více než nutné. Z tohoto důvodu by vaši hosté rozhodně neměli zůstat na suchu. Na piknik s sebou vezměte dostatek pití. Vhodnými nápoji jsou neperlivá voda, domácí ledové čaje, fresh džusy, ale také čaj, jehož teplotu skvěle udržíte v kvalitní termosce. I zdánlivě obyčejný čaj můžev kombinaci s originálním zákuskem pozvednout váš piknik na velkolepé posezení. Dejte ale pozor na výběr sladkého. Klasické zákusky by vám totiž v příliš horkém počasí nevydržely. Variantou můžou být francouzské mini makronky, kterými potěšíte nejenom vaše děti.

Náš tip:
Připravte jednoduchou osvěžující limonádu, která se hodí především v letních měsících.  Do láhve s vodou vymačkejte půlku citrónu, přidejte na plátky nakrájenou salátovou okurku a 8-10 lístků čerstvé máty. Podle potřeby oslaďte třtinovým cukrem nebo trochou sirupu agáve.

Pohodlí nadevše

Mnozí si na venkovní hodování berou obyčejnou deku, ale věřte, že deku určenou na piknik oceníte zvláště ve večerních hodinách. Ta správná, má aluminiovou spodní vrstvu, která vás a vaše hosty odizoluje od chladné či vlhké země. Dekou to ale nekončí. Zapomenout byste neměli na polštářky pro zajištění maximálního komfortu.

Místo vybírejte pečlivě

Pravidlo správného výběru místa rozhodně není radno podceňovat. Vyvarujte se blízkosti dětských hřišť. Dětský křik vám jistě k odpočinku nepřispěje. Dobré je místo u vody, ale dejte pozor na otravné a často se vyskytující mušky. Pokud děláte piknik v parném létě, najděte místo, kde se můžete schovat pod strom a být tak alespoň na chvilku částečně ve stínu. A pakliže chcete něco výjimečného, vezměte košík a zajeďte do nějakého zámeckého parku.

Na co dalšího nezapomenout

Určitě si opatřete znovuuzavíratelné sáčky, tašky a plastové krabičky, které dokážou zachovat čerstvost potraviny i několik hodin. Dále plastové talířky, skleničky a příbory. Neztratí se vám ani otvírák na otevírání konzerv a outodoorový nožík na krájení pečiva nebo ovoce. Šikovným pomocníkem pro vás bude i zatavovačka fólií pro opakované uzavření plastikového sáčku. Každopádně si jídlo doma připravte tak, abyste ho na piknikové dece jen vyndali a mohli okamžitě konzumovat. Nezapomínejte také na hygienu rukou. Použít můžete vlhčené ubrousky, kapesníčky a různé bezoplachové antibakteriální gely.

Zdroj, foto: Kasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Stylový piknik v přírodě. Poradíme vám jak na to:

Stylový piknik v přírodě. Poradíme vám jak na to
Stylový piknik v přírodě. Poradíme vám jak na to
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !