Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Surový dědek

2. 01. 2020 | Vaše příběhy

Byla jsem se svým psem na pravidelné procházce, a docela jsem si to užívala. Prošli jsme naši obvyklou trasu, a protože po dlouhé době vysvitlo sluníčko a přestal foukat vítr, procházku jsme si prodloužili. Procházka udělala dobře mně i psovi.  Přinesla dobrou náladu a vyčistila hlavu.

Už jsme se vraceli domů, když starý muž vedl kousek od nás svého psa na vodítku. Pejsek byl velký zhruba jako ten můj a vzpouzel se, protože chtěl jít za námi. Bylo zjevné, že se chce s mým pejskem přivítat. Podobné chování spíše vítám.  Mám přátelského psa. Nemám ráda, když pes je nepřátelský, nebo když mu jeho pán brání v kontaktu s ostatními. To vyvolává v psovi jen nepřiměřenou agresivitu, ač za to ani pes nemůže. Už jsem chtěla povolit vodítko svého psa, když v tu chvíli muž svým vodítkem zuřivě trhl a začal psovi nadávat. Malý pes až popolétl vzduchem. Pejsek byl zřejmě zvyklý, protože mu to nevadilo. Ještě chvilku se snažil dostat k mému pejskovi a dát mu tak najevo svou náklonnost. Já ale nechtěla, aby se muž k psovi choval opět zle, a tak jsem změnila směr a chtěla urychleně odejít. Proč by pes měl pykat za svou přátelskost?

Svého psa jsem bezděčně pohladila. Byla jsem ráda, že má zrovna nás. Můj pes má šťastný život a nic mu nechybí, protože ho všichni milujeme.

To se o druhém pejskovi nedalo říct.  A starý muž měl snad poruchu mozku, nebo co, když psa silně uhodil do čumáku. To můj pes nemá rád. Začal nespokojeně štěkat, trpěl se svým psím kolegou. Ale muži to nestačilo. Po chvilce začal do svého psa kopat. Můj pes jen zakňučel. Bylo mi zle z toho starého surového dědka. Strašně jsem litovala pejska, který se útokům ani nebránil.

Ač mám špatné zkušenosti s tím, že jsem se někdy někoho zastala, takhle jsem to nemohla nechat. Při prvním kopnutí psa jsem automaticky zavřela oči, protože mi bylo nepříjemné vidět to. Při dalším kopnutí jsem ale vše natočila na mobil. Kdybych byla chlap, tak se muži postavím sama. Ten měl ale evidentně ještě dostatek sil a mohl ublížit jak mně, tak mému psovi. Proto jsem zavolala městskou policii, tajně, aby to dědek neviděl a neslyšel.

Nevěřila jsem, že přijedou včas. Chlap ještě párkrát kopl do psa, a protože mu to evidentně dělalo radost, zvedl psíka a začal se psem třást nad zemí. Strašně jsem se bála, že s ním mrští o zem. Naštěstí měšťáci přijeli právě v tu chvíli a chování viděli a zabránili jeho pokračování. Ostatní už viděli na mém mobilním zařízení.


Nevím, jak to skončilo a zda byl pejsek od agresivního pána vysvobozen. Mám ale dobrý pocit, že jeho zlý osud se alespoň malilinkato zlepší. Protože bohužel každý pes nemá takového pána, díky kterému je jeho psí život šťastný a spokojený. A tak jsem ráda alespoň za toho svého chlupáče.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Paní postupovala velice rozumně, má ode mne pochvalu.
Obrázek uživatelky
profil
Lidé co nemají rádi zvířátka, nemají rádi ani jiné osoby. Jsou asi zapšklí a zatrpklí. Nemohla bych čtyřnohé tvorečky uhodit, natožněco jiného Tady jste udělala hodně pro záchranu pejska, kdo ví jak by dopadl.
Obrázek uživatelky
profil
Chtěla bych od městské policie zprávu, jak to dopadlo. Zda mu byl pes odebrán atd.
Jinak jste se zachovala správně
Obrázek uživatelky
profil
plevel nepřestane růst a dodala, že kdo nesnáší zvířata, nesnáši ani lidi.
Znám i mužského, který prohlásil, že každého psa je potřeba nakopnout, ale naštěstí žádného pejska nevlastní.
Obrázek uživatelky
profil
Taky znám pár takových "pitomců", kteří si vylévají vztek na psovi, někdy i na cizím. Není to tak dlouho, co mi vynadala baba v naší ulici, šla jsem kolem s naším Rebčou, který je malý, byl na vodítku a kromě toho je ke všem přátelský, k lidem i pejskům. Bába stála u vchodu a spustila na mně, že mám jít s "tím čoklem" pryč, že máme jít ke svému domu. Chápu, někteří majitelé po pejskovi hovínka nesbírají, to rozčiluje i mně, protože každý, i ten nejmenší bobeček seberu. Babka začala i sprostě nadávat, nemám ve zvyku se hádat, tak jsme odešli. Za pár dní jsem se potkala se 2 známými, které měly s sebou taky pejsky a i náš Rebíšek se s nimi kamarádí. Šli jsme společně a zase ta bába u vchodu, už sprostě nenadávala, asi nás bylo na ni moc, ale měla nějaké hlášky, že máme jít pryč, ale jedna známá, která shodou okolností v tom vchodu bydlí, se do ní pustila, že nemá co rozkazovat, že jí ani jeden z těch psů nic nedělá a jestli zvedne nožku a označí 2 kapkami chodník, tak kvůli tomu tam ten
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles