Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba na zelené louce

22. 08. 2014 | Vaše příběhy
Kdyby mně někdo řekl, že budu přítomna svatebnímu obřadu, který se bude konat na zelené louce – nevěřila bych. Ale stalo se v roce 2013.

Naše tři děti své ANO pro společnou cestu životem potvrdily na tehdejším Místním národním výboru/ nyní Obecní nebo Městský úřad/ a svatební veselice se konala v některém restauračním zařízení, které bylo nutno předem zajistit. V místě našeho bydliště pro tyto účely nebyl vhodný prostor, proto naše tři svatební veselice se konaly v okresním městě. Zde bylo daleko větší počet restaurací s možností občerstvení a tance. Rezervace bylo nutno provést v dostatečném předstihu a bylo nutno také znát pravděpodobný počet svatebčanů. Vše se vždy podařilo a naše dvě dcery a syn si založili své rodiny a nás obohatili o sedm vnoučat. A léta ubíhala, vnoučata se zamilovávala a jedno toto zamilování naší nejstarší vnučky dospělo až ke svatbě.

Otec nejstarší vnučky má svoji firmu v menším areálu, kde je restaurace pod vedením druhé vnučky, která je kadeřnicí a má zde také svoje kadeřnictví.

svatba na zelené louceNejstarší vnučka studovala na vysoké škole v Ostravě na pedagogické fakultě a se svým milovaným chlapcem se dohodli, že svazek manželský uzavřou po promoci a nastoupení do práce, kterou měla již předem zajištěnou na gymnáziu.

Kolektiv ponejvíce učitelek byl vynikající a žáci ukáznění. Práce učitelky však trvala dva školní roky a jak to u mladých manželů bývá, musela jsem jít na mateřskou dovolenou.

Když vnučka se svým milovaným uvažovali o svatbě, dlouho se nerozmýšleli, protože dopředu věděli, že se všechno svatební veselí bude konat v restauraci, pod vedením její sestry. Pro svatební obřad nebyla určená žádná svatební síň na úřadě, ale byla využitá zelená louka před areálem.

Na louce se instaloval provizorní stůl k provedení podpisů. Připravila se zvuková aparatura k přenosu tradičního svatebního pochodu. Všechno muselo probíhat tak, jako na úřadě, až na to, že nebylo možno ovlivnit počasí. Od samého rána pršelo a tak jsme říkali, že novomanželům padá štěstí. Ale na štěstí před vlastním obřadem přestalo pršet a na svatebčany svítilo sluníčko. I když louka byla trochu rozmoklá, mírně zablácené boty nemohly překazit svatební akt, jenom šaty nevěsty byly mírně ušpiněné.

Když bylo vše připraveno, přichází otec s nevěstou a předává ji nastávajícímu ženichovi. Ještě zamilovaný pohled a nastávající novomanželé přistupují k tomu nejdůležitějšímu, tj. k podpisu věrnosti na celý život. Nastávající manželka má trochu problém s podpisem, jelikož se musí poprvé podepsat novým jménem. Zvládla to na jedničku a tak se svatební hosté mohli odebrat do restaurace ke slavnostnímu obědu a následující volné zábavě včetně tance za doprovodu živé kapely. Ti nejvytrvalejší opouštěli svatební veselí druhý den v pět hodin ráno.

Svatební den byl slavnostně ukončen ohňostrojem, ale někteří svatebčané tento moment nezaregistrovali pro jejich alkoholické unavení. Svatba je v životě událost, na kterou se vzpomíná dlouhé roky a jenom fotografie tuto událost zachytily v celé kráse. V současné době také videozáznam s mluveným slovem.

Nezáleží za jakého počasí, na jakém místě, kolik je svatebčanů, kolik dárků novomanželé dostali, ale záleží na vzájemné toleranci novomanželské dvojice, která své ANO potvrdila svým podpisem před statutárním činitelem obce.


Alabastr22 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky mi to připadá divně napsáno..Hlavně, aby byli mladí šťastníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
protože po prve tu žádná reakce nebyla, taky jsem myslela, že jsem jediná, kdo nechápe
no je to zmateční, divím se, že to uniklo adminkám.

Alabastr22 - sorry - toto se ti nevyvedlo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem se vyjadřovat, myslela jsem, že mám dlouhé "vedení". Možná ano, možná ne.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také se v tom nevyznámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
i mně se zdá článek trochu zmatený - např.

Otec nejstarší vnučky má svoji firmu v menším areálu, kde je restaurace pod vedením druhé vnučky, která je kadeřnicí a má zde také svoje kadeřnictví.
-tak vnučka kadeřnice vede restauraci a v kadeřnictví má někoho jiného???????

k dalšímu se už nevyjadřuji.

ale jak píše Martab - možná jsme míň chápavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles