Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba s cizincem

31. 10. 2020 | Svatba

Svatba je pro drtivou většinu žen životní meta, které chtějí dosáhnout. Lákadlem jsou samozřejmě krásné bílé šaty, ve kterých si budou připadat jako princezny. 

Svatba je bezesporu pro většinu lidí jejich nejkrásnějším dnem v životě. V dřívějších dobách však nebylo příliš časté uzavírat sňatek s cizincem. Nejčastěji je to se Slovákem, ovšem je Češi neberou jako cizince, nicméně zahraničí to je. Všeobecně když chce člověk dělat svatbu s partnerem, který je jiné národnosti, je třeba mít k tomu i doklady. Je nutné předložit z obou stran doklady, jako rodný list, doklad o státním občanství, v případě, že to není první manželství, tak doklad o rozvodu, případně úmrtní list manžela či manželky, to je stejné, dál se to však už liší.

Občan ČR předloží už jen výpis údajů z informačního systému evidence obyvatel o místě trvalého pobytu a výpis z evidence obyvatel o osobním stavu. Cizinec musí předložit ještě tyto náležitosti: doklad o právní způsobilosti k uzavření manželství, jenž nesmí být starý více než 6 měsíců, potvrzení o osobním stavu a pobytu, potvrzení, že bude manželství v domovském státě cizince uznáno za platné a doklad, kterým dokáže svou totožnost.

Jak je vidět, je toho více než dost. Manželství s cizincem nese i svá úskalí. Bohužel jsou známé případy ty nejhorší možné. Stane se, že se manželství s cizincem nevydaří. A pak mohou nastat problémy, když jsou z tohoto vztahu děti. Cizinec nemusí psychicky unést, že by měly zůstat v ČR, ale unese je například do své domoviny či někam jinam do zahraničí. Pak jsou vynaloženy velké problémy, aby se dítě dostalo zpět do ČR, kde většinou pobývá jejich matka.

Jak je známo, únosci jsou většinou muži. Také mohou nastat problémy fyzického rázu, což je týrání partnera. Většinou týrá cizinec, jelikož si česká žena vezme muže cizince a tak to nějak tím pádem probíhá, když je to ten nejhorší případ. Někdy to s cizincem může vyjít, ale to je opravdu menší množství takových případů. Hodně únosů dítěte otcem cizincem je v USA.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Díky za příspěvek. Ráda bych zde sdílela článek, který se této problematice věnuje podrobně. Jsou v něm popsány všechny nezbytné dokumenty potřebné pro svatbu s cizincem -> https://didacticus.cz/svatba-s-cizincem
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice