Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební hostina...jak by měla vypadat?

14. 01. 2008 | Užitečné rady
Hostina je opravdu nedílnou součástí svatby, a to nejen pro jednu starou tradici, která říká, že se sňatek nemůže považovat za závazný, dokud spolu novomanželé nepojedí. Další tradice zase praví, že hostitelem by měli být rodiče nevěst. Náklady za nápoje, ať už alkoholické či ne, hradí naopak rodiče ženicha.

Další zásadou je, že u slavnostního stolu sedí v čele vždy novomanželé. Po pravé ruce nevěsty pak sedí rodiče ženicha a po levé ruce ženicha sedí rodiče nevěsty. Dále je zasedací pořádek individuální. Jen málo z nás ví, že existují ještě tyto dvě tradice. Ke svatební tabuli by měli přijít novomanželé jako poslední, až když jsou všichni na svých místech. A také to, že novomanželé mohou kdykoli po obědě odejít, i jako první a nemusí se s nikým loučit. Loučení a děkování hostům pak mají na starosti rodiče novomanželů.

Jako postupovat u svatebního stolu?
Čím začít a na co nezapomenout?

svatební hostina * Svatební hostinu započněte vždy přípitkem. Jako přípitek většinou slouží šampaňské. Řeč k přípitku by neměla být nějak zvlášť dlouhá. Přípitku by se měl zhostit jeden ze svědků.
* Po přípitku následuje poděkování, které vysloví ženich. Nevěsta popřeje všem hostům dobrou chuť.
* Mezi prvním a druhým chodem oběda by měl pronést řeč otec nevěsty. Přivítá celou rodinu ženicha a přijme ji za vlastní. "Rozloučí" se se svou dcerou a krátce o ní pronese několik pěkných slov.
* Mezi druhým a třetím chodem oběda by měl pronést řeč otec ženicha. Také přivítá nevěstu do své rodiny a krátce poděkuje její matce za vychování a také pronese několik slov o svém synovi.
* Jakmile budou proneseny obě řeči, mohou pronášet svá blahopřání a přípitky i ostatní hosté.


Slavnostní řeč se pronáší ve stoje. Může být mluvena z patra, nebo čtena. Taková slova k přípitku by měla být vhodně a citlivě zvolena. Tak aby nikoho neranila a zbytečně moc nedojímala. Trocha vtipu nikdy neuškodí.

Zdroj: www.svatebni-centrum.eu
www.svatebysluzby.cz


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
waw ten dort je k sežrání......Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles