Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební kytice – krásný doplněk nevěsty

8. 08. 2018 | Svatba
Jedním z nejkrásnějších doplňků nevěsty je svatební kytice. Bez něj si snad nevěstu ani nedovedeme představit. Svatební kytice neodmyslitelně k nevěstě patří, dotváří tak celkovou krásu nevěsty a svatebního dne.

Teď Vám trochu přiblížím, jaké druhy svatebních kytic máme a co rozhoduje při jejich výběru:

Kulatá, tzv. biedermeier
, která se hodí pro menší nevěsty, může být vázaná buď jen z jednoho druhu květin, např. slunečnice, hortenzie, cally, tulipány (u těch ale pozor, pokud je teplo, hodně rychle se rozvijí, je třeba na to pamatovat) nebo můžeme druhy květin i kombinovat. Stálé oblibě se těší růže, které jsou v mnoha barvách a různých velikostí květů. V kombinaci s frézií, chryznthemou, eustoumou, gerberou, heřmánkem, karafiátem, lilií, gypsophilou(nevěstin závoj) vytvoří krásnou svatební kytici. Krásná svatební kulatá kytice je i z lučních květů.

Převislá, tzv. kapka
, která je jen s mírným převisem, se hodí k menším a drobnějším nevěstám, nebo může být převis hodně dlouhý, který se hodí pro vysoké a štíhlé nevěsty. Tento typ svatebních kytic může být vázán jen z jednoho druhu, ale více se používá kombinace více druhů květin. Převislé svatební kytice se používají k jednoduchým šatům, které nejsou nějak zvlášť zdobené, nebo jsou zdobené jen lehce.

Zepter je jednoduchá svatební kytice
. U toho typu se ponechávají dlouhé stonky a kytice je vázaná do kulata. Velmi často se tak váží růže nebo cally. Nevěsta pak kytici nese položenou na předloktí, nebo ji drží v úvazku. Tento typ svatební kytice mohou mít všechny nevěsty. Opět se více hodí k jednoduchým šatům.

Extravagantní,
to jsou svatební kytice různých tvarů a barev, například ve tvaru kabelky, srdíčka, košíčku, závěsné kytice na předloktí, koule, jako náramek na ruku. Zde se používají extravagantní květy jako jsou orchidee, gloriosa, nerine, ornitogalum atd. Hodí se jednoznačně k jednoduchým šatům, aby kytice mohla naplno vyniknout. Nevěsta, která si tento typ kytice vybere, by měla extravaganci trochu vyzařovat, aby si ji dokázala užít a prodat a aby vše působilo jako jeden celek.

Nesmím zapomenout na zeleň, která je také velice důležitá a to například na ruscus, asparágus, trávu, listy různých tvarů a velikostí atd. Další doplňky, které se používají a jsou ozdobou svatební kytice, jsou stuhy, mašle, peří, perličky, ratan a aranžérský drátek.

Obecně tedy platí, že když jsou šaty zdobenější, tím jednodušší svatební kytice by měla být, aby šaty vynikly a samozřejmě i naopak, čím jednodušší šaty, tím více zdobenější svatební kytice.

Rozhodně doporučuji jít do květinářství a poradit se s floristou, výběr květin je opravdu velký, a protože se kytice přizpůsobuje výšce nevěsty, její postavě a v neposlední řadě i barvě šatů, které si nevěsta zvolila, tak florista Vám může ukázat fotografie již navázaných svatebních kytic a květiny, které by se k vám hodily, Vám ukáže přímo v květinářství.

Dříve to byla výhradně záležitost ženicha, ale v dnešní době si nevěsty chodí vybírat samy svatební kytice. Jen to vyzvednutí bych nechala na ženichovi.

Na fotografii je moje svatební kytice ve tvaru kapky s mírným převisem.



Iris - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Svatební kytice – krásný doplněk nevěsty:

Svatební kytice – krásný doplněk nevěsty
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík nevím jestli věda,já si svatební kytici dělala sama a to nejsem žádná aranžérka Smajlík kytice krásných růžových růží mě vyšla na cca2stě korun,kamarádka měla totožnou květinu,akorát jí ji vyrobili v květinářství a dala za ni750kč...tak to je sakra rozdíl Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jj, je to veliká věda. Mě osobně to trvalo docela dlouho. A hlavně v každém květinářství mají jiný názor nebo vybrané kytky nejsou k sehnání v každém období :( Ale nejvíc záleží na vkusu nevěsty, aby byla spokojená.
Obrázek uživatelky
profil
Kdo by to byl řekl, že je výběr kytice taková vědaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já si myslím, že nejdůležitější je, aby si vybrala sama nevěsta, i kdyby to třeba úplně neladilo se šaty, ale hlavně aby byla spokojená. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezká kytice,hezký článek...SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda