Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatováclavské slavnosti 2012 - kam vyrazit?

26. 09. 2012 | Kultura
Svatováclavské slavnosti patří již tradičně na mnoha místech republiky k oblíbeným podzimním slavnostem. Jistě nemusím připomínat, že dnem konání je vždy datum kolem 28.9. - tedy svátek všech Václavů.
V tomto případě státní svátek, věnovaný památce výročí úmrtí svatého Václava, českého knížete a patrona české země. Ovšem svatý Václav byl ale také patronem pivovarníků a vinařů - proto jsou dnešní Svatováclavské slavnosti pro návštěvníky nejen duchovním, ale také gastronomickým zážitkem.

Pár tipů, kam můžete na Svatováclavské slavnosti 2012 vyrazit:

 

Svatováclavské slavnosti 2012 Český Krumlov
28. - 30.9. 2012 - slavnostní zahájení 28.9. 2012 v 18 hodin
- náměstí Svornosti i přilehlé ulice a další části města
Svatováclavské slavnosti 2012 se spoustou dobrého jídla, pití, zábavy a kulturních představení. Návštěvníci se mohou kromě tradičního Svatováclavského jarmarku těšit na tanečníky Mezinárodního folklórního festivalu, Svatováclavskou noc otevřených muzeí a galerií, adrenalinovou lanovou dráhu nad Vltavou, děti na spoustu her (například v zahradách pivovaru Eggenberg) a mnoho dalšího. Vstupné na celý program je zdarma, výjimky jsou uvedeny v programu akce Svatováclavské slavnosti.
Více informací na www.ckrumlov.cz

Svatováclavské slavnosti 2012 Kutná Hora
29.9. 2012 od 8 do 22 hodin
- převážně Palackého náměstí
Kutnohorská akce nabízí program pro děti i dospělé; zahájí je 29. 9. v 8 hodin Svatováclavská mše v Kapli sv. Václava ve Vlašském dvoře a dál si mohou návštěvníci kromě různých kulturních vystoupení užít například degustaci vín, řemeslný trh a další.
Více informací na www.kutnahora.cz

 

Svatováclavské slavnosti 2012 Třeboň
29.9. 2012 v 10 - 16:30 hodin, hlavní program na Masarykově náměstí, 19:30 - 01:00 hodin Václavská tancovačka s burčákem
Co návštěvníky akce Svatováclavské slavnosti 2012 Třeboň čeká? Například řemeslné trhy a ukázky řemesel, dechová a cimbálová muzika, mažoretky, ochutnávky piva a burčáku a ve všech restauracích a hotelích speciální Svatováclavské menu.
Více informací na www.trebonsko.cz

Svatováclavské slavnosti 2012 v Mariánských Lázních
29.9. 2012 od 10 do 20 hodin
- v parku a okolí hotelu Krakonoš
Těšit se můžete opět na řemeslné trhy, mažoretky, opékání špekáčků, dětské divadlo, soubory středověké hudby a šermířská vystoupení...  Odvážlivci se mohou od 10 hodin zúčastnit zahájení svatováclavských letů helikoptérou a určitě si nenechte ujít ve 14: 30 hodin za zvuku fanfár příjezd družiny sv. Václava.
Více informací na www.hotelkrakonos.eu

Svatováclavské slavnosti 2012 Břeclav
28.9. 2012 od 14 hodin - 30.9. 2012, 15 hodin
- areál pod Zámkem
Pestrý program již 21. Svatováclavských slavností se v sobotu ponese v duchu 140. výročí povýšení Břeclavi na město a v neděli si již návštěvníci užijí tradiční Svatováclavské hody. Kromě toho návštěvníky čeká například Petr Bende s cimbálovou muzikou Grajcar, Laura a její tygři, mažoretky, krojový průvod městem a další.
Více informací na breclav.org

 

Svatováclavské slavnosti 2012 Dobruška
28.9. 2012 od 19:30 h - 30.9. 2012 do 19:30 hodin
- náměstí F. L. Věka (pokud není uvedeno jinak)
Svatováclavské slavnosti 2012 zahájí v pátek v 19:30 hodin slavnostní průvod družiny sv. Václava. Další dny můžete navštívit jarmark historických řemesel, užít si vystoupení šermířů, historickou hudbu a další kulturní program. Občerstvení je samozřejmě zajištěno také.
Více informací naleznete na www.mestodobruska.cz


Nenašli jste tu tip na Svatováclavské slavnosti ve vašem okolí? Nevadí, určitě si tu „svou“ slavnost naleznete. Já už jen přeji všem krásnou zábavu s krásným počasím navrch!

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jedny jsou i u nás ve Voticích ;)
Obrázek uživatelky
profil
Ještě nevím, kam se podíváme. Bude záležet na počasí.Moc by mě lákal Tovačov, jak píše Eleonka, ale je to od nás daleko.
Tak si to všichni pěkně užijte, ať už pojedete kamkoliv.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Tovačově u ( Přerova) bude krojovaná slavnost ,700lidí v krojích.Dovedete si představit tu nádheru?
Obrázek uživatelky
profil
už jsem koukala,kam vyrazit...
Obrázek uživatelky
profil
máš pravdu, ale to jsem brala tak nějak automaticky, proto je článek zaměřen na další místa.
Tak pro úplnost dodám, že ve St. Boleslavi bude 27. a 28. 9. Národní svatováclavská pouť. Hlavní program v pátek 28. 9., ale jinak oslavy poběží od Pá až do Ne.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles