Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatý Valentýn - slavit, či neslavit?

27. 01. 2011 | Svátky

Blíží se 14. únor - svátek všech zamilovaných. V České republice se svatý Valentýn slaví od roku 1990 a podle statistik ho uznává asi polovina zadaných párů, asi 30 %  mladých, nezadaných nad 15 let věku, ale je také asi 30 % lidí, kteří ho nemají s kým slavit. Mnozí svátek Valentýna odmítají z důvodu, že se jedná o svátek americký. Podle historiků však tento svátek vznikl v Evropě a do Ameriky se dostal až prostřednictvím přistěhovalců z Evropy v minulém století. I u nás se do roku 1948 Valentýn slavil, i když trochu v jiné podobě než dnes.

Slavit či neslavit Valentýna?
Rozhodně nechceme nikoho nutit, aby svátek Valentýna uznával. Na druhé straně ale, proč neprojevit svou lásku a cit někomu, koho stejně milujeme. A i když mu tu lásku projevujeme denně, určitě ocení něco zvláštního, zajímavého - právě na Valentýna, kdy si po celém světě zamilovaní vyměňují svaty-valentynvalentýnky nebo dárky. Je jistě hodně lidí, kteří svátek Valentýna pojmou v duchu - "čím větší láska, tím větší dárek," ale stejně tak určitě potěší i milá, veselá esemeska nebo krátká básnička. Co třeba napsat svému milovanému - "Jsi mi drahý jako elektřina, oslav se mnou při tmě Valentýna," nebo "Na svatého Valentýna jenom já a žádná jiná!" A pokud žádnou esemesku nepošlete, může se vám stát, že ji operátor pošle vám - "Protože jste opět zapomněla na svátek zamilovaných, bude Vám v nejbližší době nainstalován do telefonu antivzrušující program, který Vám tu vaši blbost každý den řádně připomene."

Všichni víme, že láska prochází žaludkem a proto svého milého můžete také překvapit slavnostní valentýnskou večeří. A co na tom, že to bude třeba jen karbanátek s chlebem, hlavně že z talíře bude "čišet" ta láska, se kterou jste to připravovala. Uvidíte, že sklidíte úspěch a možná večer i zasloužené "ovoce". Ale téměř nic vás to nestojí a večeři byste stejně musely vařit.

vecere-svaty-valentynTo byly jen drobné návrhy, jak dát na Valentýna svému milému najevo svou lásku. Ale také možná i vy čekáte, že si váš milovaný protějšek vzpomene a svou lásku vám projeví. Asi nejčastějším dárkem pro ženu je kytička. Zajímá vás, co vám tou květinou chce říci?

Astra - "musíme se rozejít."
Bodlák - "urazila jsi mě."
Iris - nevinnost; „Věř mi.“
Karafiát - touha; „Roznítila jsi mou lásku.“
  Bílý karafiát - nejistota;  „Mé city jsou upřímné.“
  Červený karafiát - srdečné poděkování, zasnoubení; „Trápí mne tvé otálení.“
  V barevné kombinaci - odmítnutí 
Konvalinka vonná – "zamiloval jsem se do tebe na první pohled."
Hyacint – "srdce mé náleží jen tobě."
Lilie - skromnost, nevinnost, čistota; „Moje láska k tobě je upřímná.“ 
Narcis - svoboda, žal; „Upoutala mne tvá krása.“
  bílý narcis - „Vynikáš hrdostí.“
  žlutý narcis - „I když jsme se nepohodli, stále na tebe myslím.“
Růže - láska, krása, radost; „Vyznávám ti lásku.“
  bílá růže - čisté svědomí; „Zasloužíš si velkou lásku.“
  červená růže - „Vážím si tě a horoucně tě miluji.“ 
  růžová růže -„Jsi krásná.“
  žlutá růže - žárlivost; „Opětuj mi mou lásku.“
Tulipán – "tvá krása nemá vnitřní hodnoty."

Snad vás kytička jen a jen potěší, vždyť astra, bodlák ani tulipán v únoru nekvetou!!

svaty-valentynA na závěr něco pro nezadané dívky, které ještě nemají své protějšky. Těm doporučujeme, aby se na svatého Valentýna rozhlížely po přírodě a všímaly si zvláště ptáčků. Ti jim totiž můžou napovědět, jakého muže jim život přinese.

Sýkorka – její láska připluje po moři
Stehlík – život stráví s bohatým partnerem
Holubice – bude to dobrý život s dobrým mužem po boku
Modřinka – život přinese velmi šťastného člověka


"Chceš se přitisknout tělo na tělo? Cítit dech a vůni? Měnit různé polohy? Zezadu a zepředu? Dovnitř a ven? Ano? - Tak si najdi někoho, kdo tě bude milovat!"

            Krásného Valentýna přeje Chytrá Žena!!

 

Hanka
ChytráŽena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Valentýna s přítelem slavím hlavně proto, že máme na valentýna výročí.Letoš slavíme 5 let,takže vymýšlím něco speciálního.Chtěla bych pro nás zamluvit nějaký hotel s tím, že si vezmeme v pátek volno a uděláme si prodloužený víkend.K tomu nějaká dobrá večeře na výročí,třeba welness nebo vířivka nebo nějaká masáž a určitě nějaké romantické procházky.Jen ještě nevím kam vyrazit,ale určitě někam do brna nebo blízkého okolí.Tak doufám že se to mojí drahé polovičce bude líbit.Jinak bych ty,kdo valentýna slaví neodsuzovala.Zas to některé chlapy donutí aspoň jednou za rok zajít s přítelkyní nebo manželkou na večeři Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mi tenhle svátků nic neříká Smajlík Nejradši mám ze všech svátků Velikonoce - JARO JE TU PŘECI..! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
neslavím a nic nečekám. Kdybych dostala něco na Valentýna tak bych věděla, že to není upřímný ,ale z povinnosti , když je ten svátek. Jindy mě to moc potěší.
Obrázek uživatelky
profil
Valentýn slavíme je milé dostat hezký dáreček.
Obrázek uživatelky
profil
samozrejme som za
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles