Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svět pod mikroskopem pro kluky, holky a rodiče

14. 06. 2008 | Knižní tipy
Autor: Josef Špaček
Nakladatelství: Grada Publishing
Rok vydání: 3/2008
Počet stran:  216   str.
Formát: 16 × 24 cm, pevná vazba
Cena:  399 Kč

Průvodce mikrosvětem pro kluky a děvčata a jejich rodiče je kniha, kterou její autor - profesionální mikroskopik - napsal se záměrem probudit zájem o svět, který obvykle zůstává nepovšimnutý nebo zcela skrytý. Přitom je zdrojem nevyčerpatelných dobrodružství a je každému nadosah vždy a všude s vynaložením minimálních prostředků.

Svět pod mikroskopem Kniha Svět pod mikroskopem  je určena v prvé řadě starším dětem.

Je však koncipována tak, aby zaujala i jejich širší okolí, může také posloužit jako vhodná výuková pomůcka. Přináší nejen stovky obrazů z tajemné neviditelné říše, ale také návody a postupy, jak takové obrazy spatřit na vlastní oči. V tom se zásadně odlišuje od jiných, nepočetných knih o mikrosvětě.

Svět pod mikroskopem  odhaluje všem zájemcům zajímavé detaily jejich nejbližšího okolí ( pokoje, kuchyně) a ukazuje jim, jak lze každou vycházku do přírody změnit na dobrodružnou objevitelskou výpravu.


Z obsahu knihy Svět pod mikroskopem pro kluky, holky a rodiče:

Poohlédneme po nejbližším okolí: bytě a domu; nahlédneme do koupelny a budeme se plést mamince v kuchyni; další kapitola nás zve k rybníku, do lesa, na procházce krajinou si budeme všímat rostlin a drobných živočichů; soustředíme na nerosty; prozkoumáme to, co máme opravdu nejblíž: vlastní tělo; nakonec si zkusíme několik experimentů………..

Ukázka z knihy Svět pod mikroskopem

Svět pod mikroskopem

Mikroskop je div světa
Člověk přichází na tento svět vybaven nepříliš výkonnými smysly. Může snad jako motýlí sameček cítit svoji samičku na kilometry daleko podle několika jejích molekul? Může poslouchat písně na vzdálenost stovek kilometrů, jako velryby v moři? Může vidět po poli běžet myš z výšky stovky metrů jako káně? Bohužel ne. Naštěstí má alespoň mozek natolik výkonný, že v průběhu své existence dokázal vymyslet a sestrojit přístroje, které mu umožnily schopnosti jeho smyslů daleko překonat. A tak už od sedmého století před naším letopočtem je lidstvu znám ten nejjednodušší
mikroskop – spojná skleněná čočka, lupa. I dnes ale dosahuje obvykle jen o mál víc než desetinásobné zvětšení. První složitější mikroskop sestrojili holandští bratři Jannsenové na konci šestnáctého století, a teprve o další půlstoletí později rovněž Holanďan, Antony van Leeuwenhoek  mikroskopem své vlastní konstrukce objevil bakterie, prvoky, krvinky a spermie. Na světě jsou věci, kterým se lidé velice obdivují. Říkají jim divy světa. Měli by k nim zařadit taky mikroskop. Vždyť mikroskop je přeci také div světa. Říká se, že kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Mikroskopem vidí člověk svět tolikrát rozsáhlejší a tolikrát podrobnější, kolikrát jeho mikroskop zvětšuje. Jak tohle znásobuje jeho schopnosti!


Knihu Svět pod mikroskopem pro kluky, holky a rodiče si můžete
zakoupit  v nakladatelství GRADA.

ZUZI
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobre zamerané
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles