Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Světový den životního prostředí 2013

5. 06. 2013 | Svátky

Jedním z nejdůležitějších faktorů pro život celé naší planety - a tudíž i nás lidí - je životní prostředí a jeho stav. Otázkám jeho zlepšení je věnován Světový den životního prostředí, který každoročně připadá na 5. červen.

Světový den životního prostředí

5. června 2013

Toto datum bylo ustaveno Valným shromážděním na konferenci OSN o životním prostředí ve Stockholmu již v roce 1972. Cílem Světového dne životního prostředí a cílem Programu OSN pro životní prostředí je snaha zvýšit informovanost o otázkách životního prostředí a tím i kvalitu lidského života. Obzvláště v průběhu posledního století bylo na našem ekosystému napácháno mnoho škod, s jejichž důsledky se budou potýkat celé příští generace. Také proto je Světový den životního prostředí vhodnou příležitostí - pro každého z nás i pro různé organizace - k zamyšlení a k předsevzetí, kterým pomůžeme životní prostředí chránit.

Světový den životního prostředíSamozřejmě nejen v tento Světový den životního prostředí, ale i každý další den; tak, až se z našeho předsevzetí stane rutina.  Každý z nás přece může šetřit vodou nebo energií, místo igelitových jednorázových tašek používat látkové, na krátké vzdálenosti místo auta použít kolo nebo vlastní nohy, používat ekologické prací prášky... A třeba pro svoje snažení získáte i ostatní.

Světový den životního prostředí 2013 je také inspirací pro různé akce ke zkvalitňování životního prostředí: patří mezi ně například sázení stromů, různé výstavy a „zelené“ koncerty, přednášky a jiné vzdělávací aktivity pro děti i dospělé, ekofestivaly, fotografické soutěže a další akce jak na místní, tak na celosvětové úrovni.  Obzvláště mladí lidé jsou o otázkách ochrany životního prostředí stále lépe informováni. 

Nezbývá než se snažit, aby cena, kterou za naše ekologické prohřešky platíme, nebyla příliš vysoká.


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !