Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Syrovátka patří do zdravého životního stylu

21. 01. 2011 | Diety

Syrovátka se stále častěji objevuje v našem jídelníčku a pro naše tělo tím získáváme řadu vitamínů a minerálů důležitých pro zdraví. Syrovátku můžeme jinak pojmenovat jako mléčné sérum, vznikající po srážení mléka. Jde o žlutozelenou tekutinu bez tuků a solí, s bohatým obsahem látek prospěšných celému tělu.

Obsahuje především bílkoviny, vitamíny C, E, B1, B2, B12, B6 a spoustu důležitých minerálů jako vápník, hořčík, draslík, zinek, fosfor, sodík, biotin, niacin, panthotelovou a listovou kyselinu.

Syrovátka v naší stravě

Sušenou syrovátku snadno seženete v lékárnách, obchodech i přes internet. Připravit si můžete různé lahodné koktejly jednoduchým rozmícháním bílého prášku v teplé i studené vodě. Ochucení proveďte podle chuti a fantazie – přidejte si do pití ovoce, med, šťávy, zeleninu... Mohou si ji dopřávat i těhotné ženy.

Postačí dvě sklenky za den a zajistíte tělu dostatečný přísun minerálů a vitamínů.

Syrovátku nemusíte pouze pít, zkuste ji vyzkoušet k vyhlazení pokožky nebo jako pleťovou masku. Můžete ji přidat přímo do koupele a tak se postarat o ochranu povrchu těla. Pomůže i při ekzémech, lupénce, akné a snese ji citlivá kůže.

 

Využití syrovátky

Syrovátka zlepšuje trávení a pročišťuje střeva. Ocení ji všichni, kdo drží redukční diety, protože odbourává tuk a potlačuje chuť k jídlu. Jako hodnotný nápoj ji pijí sportovci. Syrovátka působí detoxikačně a odvádí tedy z organismu toxické látky. Pomáhá snižovat cholesterol, posiluje imunitu a pozitivně působí na stavbu zubů a kostí. Podporuje činnost ledvin, ale nedoporučuje se konzumovat lidem s ledvinovými potížemi. Rovněž ji lze používat jako prevenci proti osteoporóze.

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
známá ze syrovátky úžasně přibrala a teď se těch kil nemůže zbavit
Obrázek uživatelky
profil
Piju ji pravidelně 2x denně již půl roku, a nic tio se mnou nedělá, a ani stolice se moc nehne-to jsem asi z jiné planety nebo co, nevím, co dělat, už jsem vyzkoušešla všechno možné, ale skutek utek.
Obrázek uživatelky
profil
.verim v piti syrovatky.....
Obrázek uživatelky
profil
já asi ne
Obrázek uživatelky
profil
Dnes jsem byla v lékárně pro čaj a hned dvě ženské přede mnou si kupovaly balíčky sušené syrovátky,tak to bude asi nějaký hit nebo co Smajlíkna to chuť teda nemámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek