Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Tajemné rozloučení

23. 01. 2011 | Vaše příběhy

Nikdy jsem na tajemné věci a duchy nevěřila. Každému jsem se smála, že měl halucinace nebo že si to vymyslel. Po tom, co jsem slyšela od maminky, jsem změnila názor. Nevím, jak jste na tom vy, ale osobně se duchů a tajemných sil od té doby bojím, raději si s nimi nezahrávat. Podělím se s Vámi o příběh, který mi vyprávěla moje maminka.

Tento příběh se stal, když mi bylo asi deset let. Spolu s rodiči a sestrou jsme jeli na víkend k babičce a dědovi, kde již na nás čekala ostatní rodina. Babička bydlí na samotě, kde jsou jen pole a lesy. Nejbližší obchod je cca 3 kilometry cestou lesem.  Sešli jsme se v celkem hojném počtu. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco stát. Celý den jsme blbli, smáli se, večer opékali špekáčky a hráli si.

Když jsme byli už unavení, šli jsme spát. Dospělí zůstali vzhůru a povídali si v kuchyni. Kolem 23. hodiny stála moje maminka s tetou v předsíni, odkud vedly schody do 1. patra, kde je podkrovní pokoj a dveře na půdu. Stály tam a povídaly si, když najednou uslyšely šoupavé zvuky ze schodů, které vedly na půdu a do pokoje, kde spala moje sestra a děda. Znělo  tojako když někdo jde ze schodů dolů ve velkých papučích  a  šoupe přitom nohama. Teta s maminkou okamžitě odskočily ode dveří a celé vyděšené šly zavolat ostatní. Všichni si mysleli, že jde dolů dědeček nebo sestra, když ale nahlédli do pokoje, oba dva spokojeně spali.

A dveře na půdu byly zamčené.  Nikdo nechápal, kdo nebo co to mohlo být, přesto se odebrali do postelí a usnuli. Ráno o noční příhodě trošku debatovali, ale nepřišli na nic, co to mohlo způsobit. Potom  dopoledne se babička rozhodla, že půjde na nákup do vsi  a na poštu. Na poště jí řekli, že má telegram. Babička se lekla, co se mohlo stát, snad ne něco s pradědečkem? A bohužel měla pravdu – v noci přesně tou dobou, kdy moje maminka s tetou slyšely šoupání na  schodech, zemřel můj pradědeček (babiččin tatínek). Babička i ostatní ho měli velmi rádi, proto babička věří, že se s ní přišel v onu noc rozloučit, protože on, když chodil v botách, tak vždy šoupal nohama. Od té doby věříme na tajemné síly, ale upřímně, nemám zájem se s nimi setkat osobně. Nebo Vy snad máte zájem se s nimi setkat tváří v tvář??

Foto: Fotka pokoje, kde spala sestra, když se to stalo.

 

 

Byra - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Až mám na celém těle husí kůži
Obrázek uživatelky
profil
nevěřím, víte, co je v takovém starém domě zapeklitých zákoutí? stačí slabý poryv větru, který se prožene aniž ho vnímáme , nedoléhá okno, v půdných prostorách je škvíra , prohnilé prkénko se uvolní, plech zarachtá,proběhne myš,něco cestou schroupne, tu spadne kousek rozdrolené omítky kolem komína,tu se prožene vítr v komíně, jindy za skříní propadne uvízlá věc (takový krajíc chleba, když vyschne,zmenší svůj objem a propadne, to je rachotu), seno jak umí šustit, když po něm přeběhne kočka - to jsou mé vzpomínky na chvilky u babičky ve starém domečku, večer co večer se odehrávalo nějaké takové dobrodružství ležela jsem u ní v posteli a poslouchaly jsme ticho, které žádný večer vlastně nebylo úplné , ale kdo věří, neberu mu
Obrázek uživatelky
profil
Ano, souhlasím s Vámi se všemi, mám podobnou zkušenost, věřím tomu, docela mi to nahání strach.
Obrázek uživatelky
profil
nejsou vůbec zvláštností. Je tomu tak, znám taky pár příběhů, v mé rodné vesnici už bylo takřka dům po domě, že se zastavily všechny hodiny, když v té rodině někdo zemřel.
Věřím tomu, sama mám své zkušenosti, ale nebojím se.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsané, brr až mi z toho mrazí. U nás se taky stalo pár takových nevysvětltelných věcí tak rozhodně nemohu říci, že nevěřím a raději se nerouhám...Před čtyřmi lety byl babičky bratr vážně nemocný. Přesně v pět hodin rána se babička probudila a nemohla spát, bylo jí divně a bolela jí hlava a měla pocit, že se něco špatného stalo, ten den už neusnula. Ráno volala teta, že strejda krátce po pátého hodině zemřel. Nejspíš to byla náhoda, ale je to zvláštní. Takže já rozhodně nemohu říci, že nevěřím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles