Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemství belgické kuchyně odhaleno v Praze!

29. 08. 2010 | Televizní tipy
V druhém týdnu premiérové dávky nových receptů a zajímavých situací, které přináší pořad Prostřeno!, zavládne ženská přesila. To však vůbec neznamená, že by výhru 25 tisíc korun nemohl nakonec získat jediný muž pražského týdne – příjemný vysokoškolák Hubert. Ponoříme se do tajů kuchyně mexické i belgické, která u nás není moc známá. Jedna z účastnic si připravila tak splácané a náročné menu, že nestíhá a potřebuje pomoc od svého soupeře! Zato hosty rozesměje až k pláči.

Diváci také uvidí správnou úpravu mořských plodů, protože těmi pravými i náhražkovými se to v pořadu jen hemží. A spoustu moučníků od jednoho dětského „rozmazleného pomeranče“ po špičkové čokoládové suflé. A nakonec je čeká opravdové překvapení! To ovšem jen v případě, že si každý všední den nenechají v 18.00 ujít pořad Prostřeno! na Primě.

Pondělí: astropsycholožka Soňa (60)
V osmnácti odešla do ciziny, kam se stále vrací. Vzala to přes Anglii do Mexika, kde se vdala a narodili se jí tu synové. Z Británie si odnesla suchý humor a z Mexika lásku k tamní kuchyni. A o některé recepty se Soňa, která se zabývá astrologií a každému vidí až pod kůži, podělí se svými hosty a diváky. Ocení ale všichni soupeři pálivé speciality se spoustou luštěnin a papriček? Jedna z dam luštěniny nejí a navíc je pěkně náročná. I zábava v Sonině trochu netradičním bytě se bude odvíjet v duchu astrologie a sebepoznávání. Tahle distingovaná dáma umí jednou větou trefně pojmenovat situaci a dokáže i seknout drápkem. Všichni jsou už v Mexiku – a vy se tam v pondělí se Soňou a pořadem Prostřeno! také podíváte. Končí se ale v Neapoli, odkud pochází závěrečný moučník „flan napolitano“. Diváky čeká slušný rozjezd.

Úterý: sportovkyně a kurýrka Pavla (50)
Pavla má jistotu a sebevědomí zkušené kuchařky, která vaří už pětadvacet let. Na druhou stranu se s vařením moc nepáře, protože má hodně práce a každý den cvičí a potřebuje na to čas. Je rychlá a veselá a předvede jídlo, které miluje její rodina. Přidá tam špetku Itálie, protože tu zase miluje ona. A vejdou se všichni do Pavlina půdního bytečku? Určitě, to ale nevědí, co je čeká u Petry. A kde vlastně Pavla spí? To se budou hosté divit, na takové uléhání fyzickou kondici opravdu potřebujete. Hostitelka myslí i na zdraví návštěvy a připraví trochu tance a cvičení s hudbou u zajímavé počítačové hry.

Středa: diplomatický smíšek Hubert (23)
Vysokoškolák Hubert se do pořadu přihlásil, aby potěšil svou babičku, věrnou divačku pořadu Prostřeno! Svým vtipem, vstřícností a milým chováním ale potěší také diváky a zejména hosty. Překvapí je úrovní svého nového bydlení, ale hlavně přichystaným belgickým menu, protože tahle kuchyně není nijak vyhlášená. Co Hubert s tou Belgií pořád má? Má tam přímo několik želízek v ohni, jak uvidíme. Pokud někdo nejí mušle, bude mít smůlu. V tomhle ohledu Hubert docela zariskoval, protože se mohl se zlou potázat. Ukáže se risk jako zisk a přihrají body za netradiční hostinu vysokému a štíhlému fešákovi Hubertovi v pátek výhru? A co jeho vafle? Těsto si sice připravil sám, ale vaflovač zafungoval jako Hrnečku vař!

Čtvrtek: sekretářka a spisovatelka Petra (39)

Rozvedená Petra se ráda dívá na pořad Prostřeno! a vaření před kamerami si chce vyzkoušet na vlastní kůži. Jenže… Trochu to přežene s šířkou menu, kam zařadila i své oblíbené sushi, ale i rodinné recepty či kuskus s majonézou. Je zvláštní, že Petra miluje čerstvou zeleninu, ale tu dušenou tedy opravdu nemusí. V nemilosti má zejména celer, čímž zamotá hlavu ostatním účastníkům, kteří si myslí, že tahle kořenová zelenina do dobré polévky prostě patří; Hubertova polévka má celer dokonce v názvu. Petra bude válčit s časem, prostorem a občas i stolováním a etiketou. Ráda píše a možná uspořádá i literární večírek. Nebo náš čeká další znalostní kvíz? Jak to dopadne, rozesměje své hosty? Možná víc, než by si přála…

Pátek: náročná gurmetka Alina (27)
Ukrajinka Alina u nás žije od osmnácti a podle přízvuku není její původ téměř znát. Studuje ekonomii, momentálně nepracuje, ale právě se stěhuje, takže má opravdu co dělat. Jenže jídlo je prostě její vášeň už od dětství, vaří denně a snaží se o nefalšovanou haute cuisine. Navštěvuje dobré restaurace a z kuchařů láká jejich fígle a finesy. Jeden takový recept připraví i svým hostům. Alina je těžký soupeř a finále patří právě jí. A co výhra 25 tisíc, která by se moc hodila? Získají její tygří krevety, kachna s pomerančovou omáčkou a čokoládové suflé maximální bodové ohodnocení? Nebo budou na poslední chvíli ještě všichni taktizovat s počty? Dívejte se, bude to zajímavé a velmi překvapivé finále, které přinese nevšední rozuzlení.

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.  

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tajemství belgické kuchyně odhaleno v Praze!:

Tajemství belgické kuchyně odhaleno v Praze!
Tajemství belgické kuchyně odhaleno v Praze!
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
lakavé chuťovky
Obrázek uživatelky
profil
lakavé chuťovky
Obrázek uživatelky
profil
lakavé chuťovky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles