Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Talentmánií proslavené Milotice

16. 12. 2010 | Česká republika

Obec Milotice se nachází v národopisné oblasti Slovácka, na trase mezi Kyjovem a Hodonínem. Žijí zde necelé 2 000 obyvatel, zájem o tuto lokalitu je veliký. Historie počátku obce sahá do přelomu 11. a 12. století. Písemné zprávy jsou však až z roku 1341. Milotice byly pojmenovány po dávném vlastníku - Milotovi.

V roce 1648 koupil zadlužené a zpustošené panství hrabě Gabriel Serényi z Malého Serénu. V roce 1888 získala Milotice hraběcí rodina Seilern Aspang, která působila na zámku až do vystěhování v r.1945.
Milotice se pyšní jak barokním zámkem /původně renesančním z druhé poloviny 16. století postaveným na místě vodní tvrze, v letech 1720 - 1725 barokně přestavěným/ s parkem a bažantnicí, tak i barokní stavbou kostela Všech svatých z roku 1703 a farou z počátku 18. století. Na jižní hranici katastru se nachází nejvyšší bod Ratíškovické pahorkatiny Náklo /265 m/, kde byl postaven Cyrilometodějský kříž o výšce 7 m, vyřezaný z jednoho dubového kmene.

Dalšími zajímavými objekty k návštěvě jsou zcela jistě dvě přírodní rezervace - Písečný rybník se třemi ostrůvky a zachovalou flórou /lekníny, stulíky/ a faunou,  a Horky s chráněným hlaváčkem jarním.

K bohatství obce patří krásné vyšívané kroje a folklor. Je zde zachována tradice hodů a proslulých koštů vín. Nedaleko od obce se nachází vinné sklepy Šidleny, kde se koná v srpnu Národopisný festival kyjovského Dolňácka, v říjnu  Pochod slováckými vinohrady aj.

V loňském roce nás svou návštěvou poctil samotný pan prezident, který diskutoval v parku s milockými i přespolními občany.
Mnoho z nás "miločáků" si zahrálo v různých filmech a pohádkách, které zde byly na zámku natáčeny, např. Za humny je drak, Nebojsa...
V posledních letech se zde také pravidelně koná v září Trh místních produktů, v prosinci Vánoce na zámku a novou tradicí se stal i Živý betlém na návsi u kostela.

Rozhodně nebudete návštěvou Milotic zklamáni /maximálně tím,  že bude zámek z důvodu natáčení televize uzavřen/. Pro ty, kteří zde budou chtít strávit více dní, je zde několik penzionů, stravovacích zařízení a vinařství.
Jste srdečně zváni k návštěvě!  
 

Heleko - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Talentmánií proslavené Milotice:

Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
Talentmánií proslavené Milotice
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trochu slávi neuškodí
Obrázek uživatelky
profil
....další z filmů, které se zde na zámku natáčely....
Obrázek uživatelky
profil
V neděli 26.12.2010 se koná na návsi u kostela Živý Betlém....jste srdečně zváni SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zítra 19.12. 2010 se na zámku koná KONCERT spojený s vánočními prohlídkami interiéru Státního zámku Milotice a koledováním na nádvoří od 13.00 do 15.00 hodin. V 16.00 hodin ve freskovém sále Koncert sboru Carmina vocum, ZUŠ Kyjov a Komorního orchestru města Kyjova....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles