Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tancem ke štíhlé postavě

16. 02. 2011 | Fitness

V dnešní době jsou nároky na naši postavu veliké. Z každého plakátu na nás koukají hubené modelky a my se chceme k této podobě aspoň minimálně přiblížit. Hlavně v období po vánočních svátcích se stoupnutí na váhu stává pro každého noční můrou. Ale musí to tak být? K tomu, abychom se mohli na sebe dívat v zrcadle s obdivem, nemusíme jen přestat jíst od rána do večera, ale i přidat nějakou sportovní aktivitu. Co třeba tanec?


Tanec je sportovní aktivita, která je stejně cenná jako aerobik. Někdy může být i mnohem náročnější. Pokud do cvičení zapojíme i nadšení z pohybu, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat!


Jak si vybrat?

Nejdříve bychom si měli uvědomit, jaká hudba se nám nejvíce líbí. Latinské rytmy? Klasická hudba? Hip hop? Pak se už stačí poohlédnout po okolí a vybrat si, který kurz nás nejvíce zaujal.

Nabídka tance pro veřejnost je dnes velice široká. Na prvním místě jsou pro mnohé lekce zumby.


Zumba je typická latinskými rytmy a ženskostí

Kurzy moderny – kde se objevuje nejvíce klasická hudba. Moderna není však úplně jednoduchá a pro začátečníky se úplně nehodí.

Salsa pro dvojice i pro jednotlivce – pro všechny milovníky latinsko-amerických tanců.


Velký boom zažívá také street dance, který mohu vřele doporučit ( tyto lekce se většinou nazývají openclass) - street dance se skládá z více stylů, proto si každý může vybrat, např. MTV dance – tanec na písně, které jsou velice moderní, objevují se v hitparádách po celém světě, house – velice rychlý tanec, u kterého spálíte mnoho kalorií, hip hop - pro uvolnění celého těla a navození dobré nálady a mnoho dalších.

 

 

Co s sebou?

Na tanec bychom si měli vzít oblečení, ve kterém se cítíme pohodlně. A také se rozhodneme podle tanečního stylu. Na zumbu se hodí oblečení jako na aerobik. Na modernu spíše oblečení užšího střihu. Na salsu dámy nezapomenou sukni. A street dance? Oblečení spíše volnější. Velmi důležitý je pitný režim. Doporučuji vodu – spíše bez bublinek a příchutí. Dále ručník a sportovní obuv.


Kde kurzy najít?

Můžeme si zadat do prohlížeče název kurzu, např. kurz moderny pro veřejnost a jistě nám nějaká nabídka vyskočí. Dále se můžeme porozhlédnout v MHD po různých plakátech. Poptejte se kamarádek a známých. Třeba získáte tanečníky do party.


Tanec je zároveň lék na všechny problémy. Během tance se nám vyplaví endorfin do krve a my můžeme od denních starostí  na chvíli „vypnout“.

Let‘s dance!!!

 

 

Zuzka - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to určite forma športu
Obrázek uživatelky
profil
hurá na disco....hubneme i v padesáti...takže dotohoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to už hej, zábavné chudnutie
Obrázek uživatelky
profil
jen bych dovysvětlila, že termín "open class" se nevztahuje ke konkrétní technice, ale znamená, že si zájemce nekupuje celý kurz v kuse, ale může chodit na jednotlivé hodiny, které se také samostatně platí, případně jsou permanentky na dlouhé období, během kterého může počet hodin vyčerpat.
Obrázek uživatelky
profil
no a proto zumbuji doma před televizí,abych trošku líp se cítila a na jaře mohla okouzlit svými dokonalými křivkamiSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles