Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho

25. 10. 2019 | Kultura
Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů Tarzan viděli na slavnostní premiéře první diváci. Jeviště Divadla Hybernia se doslova proměnilo v džungli, kde vzduchem létaly opice a sálem zněly hity Phila Collinse. Romantické pasáže rozplakaly nejednu divačku, multimediální show a akrobacie uchvátila návštěvníky. Hvězdně obsazenému představení aplaudovaly i hvězdy showbyznysu a představitelé politické scény.

„Získat licenci od naší společnosti vůbec není jednoduché. Máme přísná pravidla a často musíme zájemce odmítat. Představení v Praze bylo úchvatné. Je to první představení Tarzana s naší licencí ve východní Evropě. Show v Hybernii má skvělou scénu, casting, choreografii. Je prostě úžasné,“ uvedl Lewis Mitchell ze společnosti Music Theatre International, která uděluje licence k muzikálům Walta Disneyho.

muzikál TarzanCelé představení je prostoupeno důmyslnou videoprojekcí, která diváky ohromí a vytváří prostorový dojem z džungle, bouře na moři nebo třeba při útoku obřího pavouka ohrožujícího hlavní hrdinku. Scéna a rafinované kulisy navozují pocit, že se divák skutečně ocitá uprostřed deštného pralesa v Kongu. Po větvích šplhají opice a nápaditě pojatá akrobacie diváky nejednou překvapí.

„Bylo velmi působivé sledovat umělce na scéně. Gránského ztělesnění Tarzana bylo výjimečné zejména v tom, jakým způsobem přecházel mezi rolí člověka a gorily, obzvláště v interakci ve vztahu s Jane,“ svěřil se Lewis Mitchell z MTI.

Terk (v podání Martina Šemíka) byl komediální rolí; úžasně zahrané a skvělý hlas. Kala byla naprostým miláčkem představení. Hořínková ji hrála dokonale a její interakce s Kerčakem (drsný vládce svého panství mistrovsky zahraný Josefem Vojtkem) byla půvabná. Její píseň s Tarzanem „Jsi v srdci mém“ byla skutečně dojemná. Jane v pojetí Ivany Korolové byla nenucená a Viktor Antonio jako mladý Tarzan byl perfektním protějškem dospělého Tarzana,” vysvětlil Mitchell.
MTI ocenila i práci režiséra Libora Vaculíka. Vyzdvihla zejména jeho přístup, jakým pojal vztahy mezi gorilami v tlupě i jejich kontakty s lidmi.

„Dirigent Dalibor Kapras vedl orchestr a zpěváky zkušeně a za hudební přípravu umělců si Alena Průchová zaslouží velkou chválu,“ zhodnotil Mitchell a doplnil: „Show v Hybernii má skvělou scénu, casting, choreografii. Je jasné, proč bylo publikum na veřejné premiéře tak nadšené.“
muzikál Tarzan

„Je to zatím to nejnáročnější, v čem jsem kdy vystupoval. Skloubit hraní, zpěv a ještě akrobacii není vůbec jednoduché. Moc mě ale těší, že představení diváky nadchlo,“ vysvětlil představitel Tarzana David Gránský.

„Zahrát si Tarzana byl vždy můj sen. Z nějakého, pro mě nepochopitelného důvodu, jsem však tu roli nikdy nedostal. Svou nenaplněnou touhu jsem si alespoň vykompenzoval v podobě přezpívané ústřední skladby You will Be In My Heart od Phila Collinse, která provází broadwayský muzikál Tarzan. Nazvali jsme ji Jsi v srdci mém a je součástí mého alba Ta pravá. Českému ztvárnění muzikálu Tarzan přeji mnoho úspěchů a spokojených diváků,“ vzkázal muzikálu během jeho příprav Karel Gott.

Slavnostní premiéry se zúčastnily špičky z politického a kulturního života. Vedle premiéra Andreje Babiše Tarzanovi tleskali například Petr Janda, Janek Ledecký, Leona Machálková, Marian Vojtko, Michaela Gemrotová, Michal David, Sagvan Tofi, Roman Vojtek a Petra Vojtková, Vojtěch Drahokoupil, Robert Urban, Vlasta Korec a mnozí další.

Zdroj, foto: Divadlo Hybernia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho:

Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc