Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatínek u porodu – ano, či ne?

28. 04. 2012 | Porod

Tatínek u porodu - Dostalo se mi ke zpracování velmi citlivé, avšak často omílané téma – je dobré mít u porodu svého muže  /partnera/ - manžela? Jako žena mohu říci, že bych si to jednou přála, nicméně když jsem si přečetla určité názory našich „pánů tvorstva“, myslím, že si toto rozhodnutí ještě nechám projít hlavou.


Tatínek u porodu  - Objekt touhy – po prožitém porodu ani omylem!


Mnoho mužů tvrdí, že prožití porodu tzv. „na vlastní kůži“ je traumatizujícím zážitkem, který mnoho mužů nerozchodí (a z vlastních zkušeností můžeme říci, že také nerozdýchá). Nicméně po prožitém porodu LIVE, údajně většina žen ztrácí na atraktivitě.


porodniceZkrátka a dobře na nějaké postelové hrátky nemají muži ani pomyšlení, stačí si vzpomenout na ty litry všude stříkající krve… (nutno podotknout, že toto je skutečná citace – ne názor a myšlenka mé vlastní představivosti).


Muži to prostě takhle prožívají. Najdou se ale i výjimky, kterým porod nevadí, a ženy si začnou vážit o to víc!  Nicméně takových partnerů není mnoho a většina zastává názor výše uvedený.


Tatínek u porodu  - Neschopnost pomoci ženě


Dalším důvodem, který pánové uvedli, je skutečnost, že při porodu nemohou své milované nijak pomoci. Vidí před sebou ženu, kterou milují a nemohou udělat nic, čím by ji zbavili bolesti.


Musí přihlížet tomu, jak jejich žena trpí „v náručí“ chladných doktorů a neochotných sester, které dávají pouze příkazy – nekřičte, tlačte … Muži jsou v této situaci absolutně bezmocní – a to jak všichni víme  - nemohou a ani nechtějí častokrát přijmout.


Tatínek u porodu - Přítomnost tatínka u porodu náležitě zkonzultujte


Pokud si však stojíte za svým a trváte na tom, že u porodu chcete mít oporu ve formě otce, je potřeba tuto skutečnost náležitě probrat. Pokud o to muž nestojí, řekne vám to – s tímto rozhodnutím nenaděláte nic. Vyhrožování, sliby ani nic podobného nezabírá a mezi námi – přece nebudeme někoho prosit o to, aby nás držel za ruku, když o to sám nestojí.


muziPokud se však dohodnete a tatínek bude stát o tuto příležitost, věřím tomu, že to bude exkluzivní emotivní zážitek pro oba dva. Nicméně počítejte s možností, že uprostřed porodu tatínek skončí v rukou sestřiček – ono většině chlapů se to prostě rozdýchat nepodaří:)


Pokud tatínek vydrží až do konce – GRATULUJI! Máte vedle sebe skutečného „frajera“, a jak všichni víme – sdílená bolest je lepší, než bolest, kterou snášíte sami. Proto má ode mě přítomnost tatínka zelenou. Jak se k tomu však postaví partner, je individuální záležitostí, kterou nelze dopředu předvídat.


A co vy - milé Chytré ženy - měly jste u porodu tatínka?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1…   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já rodila bez něj (nechtěl z výše uvedeného důvodu, že by nesnesl moje utrpení). Ale je otázka, jestli by tam byl něco platný - nikdy se nedá odhadnout dopředu ani průběh porodu, ani reakce a chování manžela (nastávajícího otce)Smajlík. Každopádně nemá smysl ho do přítomnosti u porodu nutit Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Proč mě nepřekvapuje, že je naše václavka proti??? Smajlík Kdo si to nezažil, těžko to může hodnotit. Pro rodičku je to jednoznačné plus a obrovská psychická podpora, neznám ani jednoho tatínka, který by se u porodu klátil, na to prostě není čas a i kdyby, tak ho sestra vyvede na chodbu a je to. Nevím, kde Weendy bere scénáře, že mají u porodu všichni co dělat, když drtivou většinu porodu vede jen jedna PA a dr. dohlíží a jen radí, není to jako ve filmu, kde všichni řvou jako pominutí "pro nic za nic". Já bych teda u porodu přítele chtěla zase, sám mi řekl, že to byl největší zážitek v životě a má na ženy úplně jiný pohled, takže jen směle do toho, taťkové. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem také pro ANO. Manžel byl u obou porodů, oba byli rychlý-zhruba do 4-5ti hodin. A náramně si to užil. A hlavně mi hrozně moc pomohl. Už ta jeho přítomnost mi dávala sílu. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem pro ANO, jen ať si tatínek taky užije.....za nás to nebylo, vím jen že syn u prvního odpadl až bylo po všem a u třetího už to s ním ani nehlo...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles