Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Teď je správný čas na péči o chodidla

22. 04. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

I když je duben a podle pranostiky bychom ještě měly být za kamny, tak tam nemusíme zahálet. Už teď je čas chystat se na léto a odhalená chodidla v sandálkách. Jaká péče je ideální?

Venku je otepluje, což věstí přicházející léto. S tím se blíží i období odhalených chodidel. A nikdo přece nechceme ukazovat popraskané paty, suchou pokožku nebo oprýskané nehty. Za normálních okolností byste si mohly dojít na pedikúru. Ale to teď nejde. A tak je čas pustit se do pedikúry doma.

Odstranění staré kůže


www.holime.czZáleží, jak moc pravidelně se o svá chodidla staráte. Pokud jste je celou zimu zanedbávaly, pak to bude trochu fuška. V první řadě je potřeba nohy pěkně odmočit, aby ztvrdlá kůže trochu změkla a šla lépe odstranit. Pokud máte nohy hodně zanedbané, bude možná potřeba použít nejprve škrabku a poté až pemzu či brousek. Nicméně i větší množství ztvrdlé pokožky lze odstranit brouskem nebo pemzou, jen to bude trvat o něco déle.

Pokud vlastníte elektrický strojek na paty, jeho používání bývá často příjemnější na sucho. Pomocí těchto nástrojů odstraníte starou pokožku a nohy budou rázem měkčí.


Peeling pro vyhlazení


Málokdy se povede, že nohy jsou po zmíněném prvním kroku zcela hladké. Kůže na chodidlech tedy potřebuje ještě vyhladit. Tuhle funkci spolehlivě zastane peeling. Jeho jemné částečky odstraní zbytky staré kůže a pokožku zjemní. Použít můžete volně prodejné peelingy přímo na nohy. Mají trochu větší brusné částečky než peelingy na tělo. Ale použít můžete jakýkoliv.

Poslední krok – hydratace


Chodidla jsou velmi zatěžovaná. Na mazání rukou jsme všechny zvyklé, ale u nohou to ještě tak časté není. Pravidelná hydratace chodidel ale zabraňuje vzniku suchých míst, chodidla vypadají opečovávaná a pomaleji na nich vznikají znovu místa se ztvrdlou pokožkou. Krémy nebo másla na chodidla mají obvykle hutnější konzistenci. Pokožku vyživí a chrání před další vysoušením.

Pravidelná péče je základ


Podle toho, jak moc svoje nohy namáháte, je nutné tuto péči opakovat jednou za týden až dva. Tak dlouho to netrvá a výsledky opravdu stojí za to. Pak už jen nahodíte nějaký pěkný lak a můžete obout sandálky kdykoliv.

Autor: Andrea Ivaničová,



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !