Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ten člověk měl najednou svatozář

19. 02. 2011 | Vaše příběhy

S Viktorem jsem chodila na gymnáziu do stejné třídy.  Sedával v lavici za mnou a rozčiloval mě tím, že měl v jednom kuse natažené své dlouhé nohy pod mou židličkou. Jednak mně tím znemožňoval pohyb a navíc zásadně nenosil přezůvky, což jsem dost těžce nesla. Detailní prohlídku jeho ponožek bych si klidně odpustila. Jinak byl celkem fajn. Na rozdíl ode mě třeba ovládal deskriptivní geometrii a někdy mi pomáhal tak obětavě, že pak sám nestačil dokončit vlastní výkres a já měla nakonec lepší známku než on.


Viktor po maturitě nešel na vysokou školu a nastoupil ke kreslicímu prknu v jednom strojírenském podniku. Pár let jsme se potom neviděli a najednou ho potkám v naší ulici, jak vláčí nějaké krabice.  Stěhovali se zrovna  s manželkou do bytu, který byl jen kousek ode mě.  Zavzpomínali jsme na školu, na ponožky, ale Viktora to moc nerozveselilo, protože zrovna přišel o práci. Podnik, ve kterém byl od školy, zanikl a o práci byla nouze. Občas jsme se vzájemně navštěvovali, takže jsem se brzy dozvěděla, co vymyslel. Přes úřad práce se rozhodl rekvalifikovat na číšníka.


Moc mu to nešlo, ale kurz zdárně absolvoval a statečně si domluvil práci v cukrárně na náměstí. Vydržel tam přesně jeden den, necelý. Když mi pak zkroušeně vyprávěl, co se přihodilo, nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo ho litovat.


V kavárně bylo dopoledne jen pár lidí, takže Viktor postával u vitríny se zákusky a nervózně si  pohrával se zapalovačem v kapse. Jediné, co si v tu chvíli pamatoval z celé rekvalifikace bylo, že když si host vezme cigaretu, má být na blízku a úslužně mu připálit. Smůla, že si cigaretu vytáhl vousatý intelektuál s dlouhými kudrnatými vlasy. Viktor přiskočil, škrtnul a začaly se dít věci. Jak si hrál se zapalovačem v kapse, posunul ten malý seřizovací caplík k maximu, takže se neobjevil plamínek, ale obrovský plamen, kterým hostovi zapálil nejen cigaretu, ale i vlasy.


V momentě měl ten člověk úplnou svatozář. Viktor zůstal zkoprnělý, ale naštěstí už běžel vrchní a bleskurychle nešťastníkovi  zamotal hlavu do ubrusu, který strhl z vedlejšího stolu.


Touto příhodou začala a rovnou skončila Viktorova číšnická kariéra. Do kavárny se už víckrát nevrátil a měl štěstí, že v té době ještě nebylo zvykem hned každého žalovat. Dnes už si zase spokojeně rýsuje a občas zavzpomínáme jak na ponožky, tak na chudáka intelektuála, kterého připravil o image.

 

 

Kob – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík,zasmála jsem se, ale tomu chlapíkovi asi do smíchu moc nebylo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles