Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014

28. 09. 2014 | Televizní tipy
Do dalšího dílu talkshow TGM: Talkshow Geni a Míši přijali pozvání snowboardistka Ester Ledecká, zpěvák Janek Ledecký, první sólista baletu ND Alexandre Katsapov a deratizér Jaroslav Rybák.

TGM: Talkshow Geni a Míši – 28.9. 2014:


Moderátoři Michal Suchánek a Richard Genzer si za aktivního režisérského dohledu Ondřeje Sokola povídají, ale také hrají s různými hosty v klubu La Fabrika.

TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014Mladá dívka, která nechtěla zůstat ve stínu svého otce, tak mu ujela mu na snowboardu, tak představí moderátoři Ester Ledeckou. Ester je výjimečná v tom, že jezdí na vrcholové úrovni na lyžích i na snowboardu. Michal se jí zeptal, jestli si myslí, že lyže někdy odloží a zůstane jen u snowboardu. „Myslím, že ne, mě prostě baví obojí,“ prohlásila Ester.  Dcera známého zpěváka a autora muzikálů zdědila hudební vlohy, zpívá si někdy? „Ano, třeba ve sprše, nebo když jedu na vleku, ale jinak ne,“ odpověděla. Pak prozradila, že její nejoblíbenější Jankova písnička je Budu všechno co si budeš přát. Moderátory zarazilo, že Ester tátovi říká Janku. „No, on pro mě byl vždycky Janek,“ vysvětlila. Michal se vyptával, jestli Ester při náročném tréninku stíhá kamarády a zda má čas na kluky. Co odpověděla na otázku, jestli má vážnou známost? A jak si Ester povede v Klausově šusu?

Dceru následoval otec, zpěvák, hudebník a autor muzikálů Janek Ledecký. Vyprávěl o tom, že s dcerou jezdí na závody, na něž je potřeba se přepravit letecky. Manželka totiž nerada létá. A prozradil historku, jak málem dceři před pár lety pokazil závod. Michal s Geňou dostali geniální nápad, že by Janek mohl v některém muzikálu zúročit své zkušenosti autorské a pěvecké využít téma lyží a snowboardu. Hned mu zanotují jeden hit se svými vlastními slovy. „Doteď jsem netušil, jak je slovo ´prkno´ zpěvný,“ zaujalo Janka. Dočkáme se někdy muzikálu o lyžařích a snowboardistech?

Otce s dcerou doplnil první sólista baletu Národního divadla v Praze Alexandre Katsapov. Pochází z Petrohradu a do Prahy přišel v roce 1996 s první manželkou – Japonkou. Teď je ženatý podruhé s českou primabalerínou Národního divadla. Ale spolu prý netančí. „Ona je na špičkách vyšší než já, já tančím s menšími partnerkami,“ vysvětlil. Od tanečnic přešli na téma nemocí a úrazů. „Mně jednou praskla šlacha, bylo to slyšet až na galerii,“ líčil Alexandre. „To se mi taky jednou stalo, strašná rána, ale mně praskl kostým,“ přiznal Geňa. Aby pak Michalovi dokázal, že si ještě pamatuje leccos z tanečního umění, ve studiu vznikl improvizovaný baletní sál a Geňa předváděl baletní pozice. Jak si při tom vedl? A jak se baletní pozice dařily Michalovi?

Posledním hostem byl deratizátor Jaroslav Rybák. Objasnil moderátorům, že krysa opravdu není samička od potkana a vyprávěl, kde se setkal se třemi tisícovkami potkanů. S moderátory se shodl na tom, že každý z nich měl někdy problém s kunou na chalupě nebo v domě. Jaroslav Rybák prohlásil, že na kunu neplatí nic jiného než ji zkrátka odchytit. „No jo, jenže já mám problém chytit fotbalový míč, natož kunu,“ přiznal Michal. I  Geňa má s odchytem kuny své zkušenosti. „Jednou mi někdo poradil, že kunám vadí hlasitá hudba. Tak jsem jí tam dal repráky a z nich tejden pouštěl AC/DC. Já jsem tejden nespal, ale kuna je tam furt,“ uzavřel Geňa.

Rozhovory s hosty TGM: Talkshow Geni a Míši:


TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014Janek Ledecký: Přiznávám, že na anděly nevěřím

Skladatel, kytarista a zpěvák Janek Ledecký. Na co se nejvíc těší? A jaký je táta?
V pořadu jste dnes hostem nejen vy, ale i vaše dcera Ester. (Lyžařka a snowboardistka, dvojnásobná juniorská mistryně světa z roku 2013 – pozn.red.)

Jste přísný táta?
Nejsem. Nikdy jsem nemusel být. Ester je fajn holka, ví, co chce, jde si za tím. A já jsem na ni pyšný. Kdo by nebyl na takovou dceru. I kdybych se pokoušel být přísný, asi by ze mě měla rodina legraci, protože já jsem nebyl nikdy přísný na nikoho.

Nemrzí vás někdy, že se Ester nedala na dráhu muzikantskou, když má evidentní talent?
Nemrzí. Třeba se na tu dráhu ještě dá, kdo ví? Ona má svůj směr. A to, co předvádí ve všech disciplínách, kterých se chopila, je nad mé chápání.

Co je pro vás momentálně aktuální téma?
V půlce října mi vyjde album Všichni dobří andělé, je uvedené stejnojmennou písničkou, kterou jsem nazpíval s Ivanou Chýlkovou. Je to speciální album, protože jsou na něm duety, tercety a kvartety, které jsem posbíral za celou svou kariéru. Třeba Nikdy to nevzdám z Galilea s Bohoušem Josefem, Petrem Kolářem a  Petrem Mukem, I tak jsme stále frajeři s Jožo Rážem a Peterem Nagyem a další. Ty písničky mám rád, jsou to příjemné vzpomínky na příjemná setkání.

Proč jste si vybral na nový singl právě Ivanu Chýlkovou?
Přemýšlel jsem, kdo by ten text mohl nazpívat, aby mu dal správný rozměr. Chtěl jsem nějakou ženu, která toho má za sebou alespoň tolik, co já.  A jelikož s Ivanou Chýlkovou jsme nazpívali duet už na první desku Žentouru v roce 1987, ona byla moje první volba. Ivana měla z mojí nabídky velkou radost, ji, stejně jako mě, potěšilo, že jsme se po letech zase potkali ve studiu.

Věříte na anděly?
Asi bych to neměl říkat, ale moc ne.

Tak proč právě andělé?
Spoléhám na to, že na ně věří ostatní.

Nikdy se vám nestalo něco, co se nedá rozumově nijak vysvětlit?
Asi ano, ale nic si teď nevybavuju. Na anděly sice nevěřím, ale přiznávám, že nade mnou asi nějaký anděl strážný bdí. A má se mnou plné ruce práce. Protože já mu to moc neusnadňuju.

Věříte alespoň na to, že se plní sny?
To věřím.

Máte nějaký, který čeká na splnění? Třeba muzikantský?
Mám, ale nechci ho zakřiknout, takže ho neprozradím.

Na co se těšíte kromě nové desky?
Každý rok, od doby, co vyšla deska Sliby se maj plnit o Vánocích, jezdím zhruba od půlky prosince do Vánoc vánoční turné, které si moc užívám. Z poloviny na něm totiž vyměním repertoár, který hrajeme přes léto, vezmu jiné nástroje, na které taky během roku nehraju. Ke kapele přizvu M. Nostitz Quartet, exkluzivní smyčcový kvartet. Letos bude turné navíc obohacené díky zmíněné desce o to, že budu mít na každém koncertě jednoho až dva hosty z alba. Moc se na letošní vánoční turné těším, bude to dvacet koncertů v jednom zátahu, takže docela velký zápřah, na který se už pomalu začínám rozcvičovat. Ze všech disciplín, kterým se věnuju, je koncertování pro mě úplně nejvíc.

TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014Ester Ledecká: Chci vyzkoušet všechno

Juniorská mistryně světa ve snowboardu, která se věnuje i sjezdovému lyžování, a dcera slavného otce. Taková je Ester Ledecká.

Znala jste Michala Suchánka a Richarda Genzera, než jste přijala pozvání do tohoto pořadu?
Známe se přes tátu, navíc já zbožňuju pořad Partička, takže jsem byla častým hostem na jejich představeních.

Nebojíte se, že na vás vymyslí nějaký záludný úkol?
To klidně můžou, aspoň bude sranda.

Na zimní olympiádě v Soči se vám nedařilo tak, jak byste chtěla, protože vás omezovala bolest zad...
... Skočím vám do řeči, Do Soči jsem odjela s cílem umístit se do desátého místa. To se mi splnilo, takže jsem s výsledkem naprosto spokojená. Ale už je všechno v pořádku. Stihla jsem také před pár dny odmaturovat, dokonce s vyznamenáním, hurá, takže se zase vrhám do tréninku a jedu na ledovec. Měla jsem individuální plán, studovala jsem dálkově, kvůli olympiádě jsem si maturitu odložila.

Co máte v plánu dál?
Dostala jsem stipendium na vysokou školu – bankovní akademii, která navazuje na střední školu, již jsem dělala, ale nevím, jestli je to úplně směr, kterým bych se chtěla ubírat. Takže zvažuju, že si dám asi rok pauzu a pak se uvidí, na co se vrhnu.

Máte také hudební nadání, nechcete se pustit tímhle směrem?
Je strašná náhoda, že mě někdo uslyší zpívat, zpívám si na vleku nebo při volné jízdě, ale jinak ne. Možností je spousta a já bych chtěla všechno v životě vyzkoušet, ale opravdu nehrozí, že bych začala pěveckou kariéru.

Kde se vidíte třeba za deset let?
Všem trenérům jsem říkala, že až skončím, nebudu trénovat, spíš bych zkusila něco jiného, i proto jsem nechtěla studovat žádnou vysokou školu zaměřenou na tělovýchovu. Myslím, že o tom už vím dost, když se patnáct let věnuju sportu. Přemýšlela jsem třeba o produkci nebo o režii, je spousta věcí,co by mě bavila.

Vyrůstala jste v Krkonoších, pořád tam žijete?
Máme tam chatu, ale teď už se na ni moc nedostaneme, možná o Vánocích. Už jsme zakotvili v Praze. Já hodně času trávím ve světě, do Prahy jen jezdím přebalit tašky. Teď vyrážím na ledovec do Rakouska, kde je reprezentační soustředění na lyžích, pak mě čeká snowboardové soustředění a testování nových prken a na konci října jedu trénovat na měsíc do Ameriky do Colorada.

Jezdí někdo z rodiny s vámi?
Záleží na tom, komu se chce jet, ale po Evropě beru s sebou maminku, která nerada létá, jinak jezdím s tátou.

Máte trochu nezvyklý účes.

Ta pírka jsem si koupila v Coloradu. Líbí se mi, vypadají trochu indiánsky. Nosím je – možná tak trochu pro štěstí – třeba na tiskovky nebo na nějaká natáčení.

TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014Alexandre Katsapov: Připadám si víc jako Čech

První sólista baletu Národního divadla v Praze Alexandre Katsapov pochází z Petrohradu, ale v České republice žije už řadu let. Jak se žije ruskému tanečníkovi v Praze?

Jak se žije ruskému tanečníkovi v Praze?
Žije se mi tu bezvadně, jsem tu už od roku 1996, tak se málem necítím Rusem, ale spíš Čechem. Mám manželku Češku a žiju v českém prostředí.

S čím jste se tu nejhůře sžíval?
Myslím, že jsem neměl s ničím a nikým problém a teď už ho vůbec nemám.  Zvládl jsem i češtinu. Praha začíná být multikulturní, je tu spousta cizinců, cítím se tu velmi dobře.

Vaše žena je také baletka, tančíte spolu?
Má žena je primabalerína Nikola Márová. Jsme ve stejném souboru, ale netančíme spolu, protože se k sobě výškově nehodíme, mám menší partnerky. To je dobře, stačí, že spolu žijeme, ještě abychom spolu tančili, to už by bylo moc. Není dobré nosit si to, co se děje na tanečním sále, domů. (smích).

Vaše oblíbená role?
Valmont v Nebezpečných známostech, choreografii k němu dělal Libor Vaculík. A těším se teď i na novou premiéru, klasický balet Bajadéra.

Jako klasický tanečník, vyrazíte občas třeba na diskotéku nebo do klubu?
Dřív ano, ale teď máme tříletého syna, tak jsme trochu změnili životní styl. Ale občas u nás uděláme nějakou párty, pozveme si hosty.  Lidé mají možná o nás tanečnících zkreslené představy, ale my žijeme běžným životem. Znám pár tanečníků, kteří například jezdí na snowboardu, i když je to nebezpečné, protože nohy jsou náš pracovní nástroj. Já zase jezdím na motorce, to je má vášeň.

Co kromě rodiny a motorky vás ještě baví?
Začal jsem fotografovat, rád fotím lidi, lidské tělo jako objekt. V polovině října budu mít ve Státní opeře vernisáž svých fotografií.

Premiéru dalšího dílu TGM: Talkshow Geni a Míši uvidíte v neděli 28.9. 2014 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014:

TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 28.9. 2014
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !