Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí

15. 09. 2018 | Knižní tipy
Název: Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí
Autor: Susan Cainová
Nakladatelství: Portál
Datum vydání: 2018
Vazba: Brožovaná
Cena: 350 Kč

Jste introvert nebo extravert? Máte introvertní dítě, které se ve škole potýká s mnoha náročnými a pro něj nepříjemnými situacemi? Přečtěte se knihu Susan Cain, která je sama introvert. Dělí se o svůj příběh i výpovědi mnoha introvertních dětí a dospívajících, zaměřuje se na školní prostředí, společenský kontakt, koníčky a domov. Dává užitečné tipy, jak si uvědomit sílu své povahy, a vám pomůže objevit sílu v tom, co je (zdánlivě) slabé, a hodnotu v tom, co bylo dříve příliš nenápadné.


Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí"Tohle je kniha pro mladé čtenáře a o nich, ale mám podezření, že jejími stránkami budou listovat i někteří rodiče. Školní léta můžou být pro introverty náročná – a stejně tak pro jejich rodiče. Tou nejdůležitější radou, kterou vám můžu poskytnout, je, abyste svým tichým dětem pomáhali vyjít z jejich přirozených silných stránek – díky nimž se projevují jako posluchači, pozorovatelé, myslitelé a lidé s tichým odhodláním něco učinit.

Je naší úlohou coby rodičů umožnit našim dětem růst a zkoumat jejich vlastní hranice takovým způsobem, aby nezapomněly vážit si, kým ve skutečnosti jsou, a užívat toho. Jak to říká Eleanor, matka introvertního dospívajícího kluka: „Pro introvertní děti je důležitější, abyste ukázali, že jste na jejich straně. Potřebují mít na své straně víc lidí než obyčejní teenageři – lidí, kteří je opravdu znají.“
Susan Cain

O autorce knihy Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí:


SUSAN CAIN raději naslouchá, než mluví, raději si čte, než se stýká s lidmi, ráda se rozmýšlí, než něco řekne.  Susan Cain, která je sama introvertní, je spoluzakladatelkou organizace jménem Quiet Revolution a autorkou nesmírně úspěšného bestselleru Ticho, který byl přeložen do čtyřiceti jazyků. Žije v údolí řeky Hudson a přednáší ve firmách, školách či jiných skupinách po celém světě.

Ukázka z knihy Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí:


Jak být ve třídě slyšen
Stejně jako bych byla ráda, kdyby školy a učitelé změnili svůj pohled na aktivitu ve třídě, věřím, že z dlouhodobého hlediska budete spokojenější, pokud se u vás rozvine jistota, že dokážete něčím verbálně přispět, místo abyste si své nápady nechávali pro sebe. Vaše myšlenky si zaslouží, aby byly slyšeny a respektovány.

Existuje slovo pro „lidi, kteří jsou příliš ve své hlavě“: myslitelé.

Jedna studie totiž ve skutečnosti zjistila, že v typické skupině jsou příspěvky introvertů v průběhu času stále více respektovány, protože jiní lidé si uvědomují, že když introverti zvednou ruku, protože chtějí promluvit, obvykle sdělí něco cenného.
Pokud se zdráháte zapojovat do třídních diskusí, může vám pomoci, když se zamyslíte, proč se cítíte tak v nepohodě, máte-li promluvit. Tato znalost vám může pomoci rozvinout strategie, jak se o své nápady podělit svým vlastním způsobem, podobně jako to udělala Grace.
Proč se vám mluvení nahlas zdá tak nepřirozené? Zde je pár obvyklých důvodů, které lidé často říkají:

    Nechci říct něco špatně.
    Nechci říct něco, co nemá hlavu ani patu.
    Jsem příliš zaměstnaná tím, že poslouchám.
    Nemám dost času promyslet si odpověď.
    Bojím se, že ze sebe strachy nevypravím ani hlásku.
    Prostě nesnáším, když na mě každý zírá. Nikdy jsem netoužil stát se centrem pozornosti.


Tuto knihu Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Portál.


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !