Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na prázdniny - hrady v létě

2. 07. 2011 | Česká republika
Každé léto se najde pár zatažených dnů, kdy se před deštěm můžete schovat například na některém z hradů, kterých je u nás opravdu hodně. Na nejnavštěvovanějších hradech bývá živo především o prázdninách, kdy hrad Rožmberk a Český Krumlov berou útokem vodáci, Karlštejn zase cizinci. Jako každé léto řada hradů připravila zajímavé doprovodné programy.

Určitě si vyberte z níže uvedených pěti hradů alespoň jeden, ať máte v zimě na co vzpomínat. To už bude mít většina hradů své brány zavřené.

Státní hrad a zámek Český Krumlov


Pokud vyrazíte na Český Krumlov jinak než vlastním autem, vězte, že vlakem je to ze zastávky do centra pěkný kus cesty, autobusem.
Jeden z nejnavštěvovanějších hradů a zámků v České republice letos otevřel Hradní muzeum, ale začněte klasicky jedním z prohlídkových okruhů, budete-li mít čas, navštivte zmíněné muzeum, případně Zámecké barokní divadlo, věž či lapidárium.

Státní hrad Karlštejn


Nejnavštěvovanější hrad v České republice netřeba představovat, jen možná stojí za připomínku, že linkovým autobusem se na Karlštejn nedostanete, pouze vlakem, nebo vlastním vozem či s cestovní kanceláří podstatně dražšími vyhlídkovými minibusy. Ve středu 13. července od 19 hodin proběhne noční prohlídka Šlechtické kratochvíle aneb Císařský večer na Karlštejně. Ve středu 20. července se koná 90minutová večerní prohlídka od 20.30 hod. V sobotu 30. července proběhne sólový koncert Pavla Vítka, který slaví 25 let na scéně. Na koncertě pod širým nebem vystoupí jako hosté např. Monika Absolonová či Tereza Mátlová.
Ve středu 3. srpna od 19 hodin proběhne noční prohlídka Šlechtické kratochvíle aneb Císařský večer na Karlštejně. V pátek 5. srpna můžete na hradě navštívit od 20 hodin dvouhodinové divadelní představení hry Zdravý, nemocný v podání Karla Rodena a Jany Krausové. V pátek 12. srpna zde bude koncertovat Vladimír Mišík, Ivan Hlas a Olin Nejezchleba. Ve středu 17. srpna se koná 60minutová večerní prohlídka s překvapením se začátky v 20.30, v 20.45 a od 21 hodin.
Pro milovníky jazzu zde budou vystupovat jazzové legendy během celých prázdnin od 1. července do 27. srpna 2011 vždy od 21 hodin.

Státní hrad Nové Hrady


Hrad spjatý s Rožmberky můžete navštívit už proto, že letos si v rámci Rožmberského roku připomínáme 400 let od smrti posledního Rožmberka - Petra Voka, který zemřel 6. listopadu 1611. Kromě stálých prohlídek hrad nabídne od 5. do 10. 7. 2011 hudební festival přímo na nádvoří, kde vystoupí např. Tomáš Kočko, Lenka Dusilová, Robert Křesťan a Druhá tráva.

Hrad Orlík nad Humpolcem


Pokud jste již navštívili známé hrady, zavítejte do Humpolce, kde se po silnici směrem na Havlíčkův Brod dostanete asi po kilometru na kopec, odkud vede lesní cesta až ke hradu. Na silnici jsou poutače na hrad Orlík a populární středověké slavnosti. Pokud jste z Prahy, je to po dálnici něco přes hodinu, z Brna taktéž.
Letos se zde konají již 15. středověké slavnosti pro malé i velké s představením řady řemesel, her, navštívíte divadelní představení, šerm, zprovozněnou hradní kuchyni a sami se můžete zapojit do řady akcí.

Státní hrad Rožmberk


V rámci Rožmberského roku je pro vás mnoho zajímavostí připraveno právě na hradě Rožmberk.
Během července a srpna můžete navštívit i noční kostýmované prohlídky s názvem Rožmberské nebe.
Dne 16.7. probíhá vernisáž výstavy Jan Zrinský, poslední Rožmberk zaměřené na rod Zrinských ze Serynu jako uvažovaných dědiců rožmberského panství.
Ve dnech 24. – 30. srpna si nenechte ujít květinovou výstavu na první prohlídkové trase inspirovanou dobou Rožmberků.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článeček..díky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles