Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na prázdniny - hudební festivaly

23. 06. 2011 | Kultura
Léto je poměrně krátké a mezi nejrůznějšími způsoby jak strávit volné dny, patří návštěvy hudebních festivalů. Pro někoho kvůli hudbě samotné, jiní vnímají hudbu jen jako kulisu pro své další aktivity jako je setkání s přáteli, tanec či popíjení nejrůznějších nápojů. Výběr nechám na vás, ale pokud zavítáte na některý z níže doporučených festivalů, určitě si z pestré nabídky účinkujících vyberete.

Nejedná se totiž o žádné rychlokvašky, ale lety prověřené festivaly, stojící na kvalitní aparatuře i návštěvnickém zázemí. A v neposlední řadě se vám zpravidla nestane, že dlouho propagované jméno účinkujícího uvidíte jen na reklamních poutačích. 

Každé léto několik festivalů ze scény z různých důvodů zmizí, ale naopak zase nové vzniknou, proto je dobré si připomenout stálice, které ve stovkách hudebních přehlídek určitě září. Mnoho z vás ví, že loni se přes velké množství prodaných vstupenek v předprodeji zrušil festival Okoř, kde měla vystupovat například Lucie Bílá či Eddie Stoilow čili opravdu pestrý průřez naší hudební scénou jak pro starší, tak pro mladé publikum. Za vše mohl spor se stále zvyšující se cenou za pronájem louky, kde se festival konal. Z toho vyplývá, že ani zvučné jméno festivalu vám nezaručí, že se festival skutečně uskuteční. Některé festivaly jsou ovšem stálicí, a pokud budou žít hlavní představitelé těchto hudebních setkání, určitě se o své vstupenky a volné termíny bát nemusíte. Nerozhází je ani nájem louky, ani deštivé počasí.

Hned na začátku července se konají dva velké festivaly - folkový a rockový. Ve dnech 1.-4. července se koná festival ZAHRADA v Náměšti na Hané. Nemám rád velké festivaly, kde je moc kelímků na zemi několik dní v kuse, ale pokud chcete poznat nové talenty nejen folkové scény, větší přehlídku asi nenajdete. Ze stálic bude letos na Zahradě Žalman a spol., Fleret, Vlasta Redl, Tomáš Klus, AG Flek, Cop a řada dalších účinkujících.

Dáváte-li přednost rocku, jeďte do Hradce Králové na festival ROCK FOR PEOPLE. Ve dnech 2.-5. července zde spatříte kapely Charlie Straight, Chinaski, Kryštof, Nightwork, Divokej Bill, Republic of Two, Tři sestry, Wohnout, Žlutý pes, Vypsaná fixa, UDG a řadu dalších našich a hlavně zahraničních hudebníků.

V půlce července, konkrétně 14.-17.7. se už po několik let můžete těšit na kultovní festival COLOURS OF OSTRAVA, u kterého se v minulosti jako jednoho z mála stávalo, že byl víceméně vyprodaný. Určitě tomu pomohlo i vystoupení Jaromíra Nohavici. Letos se můžete těšit na 5P Luboše Pospíšila, Marsyas, Monkey Business, Tata Bojs, Traband, Jiřího Schmitzera a řadu domácích i zahraničních interpretů.

Začátkem srpna ve dnech 4.-7. 8. se uskuteční SÁZAVAFEST, který bude letos ve znamení skupiny Alphaville, z domácích Michal Pavlíček, Rybičky 48, Sto zvířat, Xindl X, J. A. R a další naši i zahraniční hosté.

Jako jeden z těch již leta konaných festivalů bych jmenoval PRÁZDNINY V TELČI. Letos se uskuteční od 29. července do 14. srpna.
Už jen samotná Telč stojí za návštěvu a v rámci tohoto festivalu se na krásném náměstí koná tzv. Kocouří scéna, která je zdarma přístupná všem návštěvníkům. Atmosféra z Telče je nepřenosná, a pokud se vám zalíbí, můžete zhruba během čtrnácti dnů na přelomu července a srpna shlédnout každý večer již placený koncert na zámku. Nabídka je opravdu pestrá a každý rok jiná. Letos zahraje po dlouhé době opět koncertující Vltava, Spirituál kvintet, Ivan Hlas, Vladimír Mišík, Hradišťan i bratři Ebenové.

Ve dnech 11.-13. srpna se v Panenském Týnci uskuteční OPEN AIR FESTIVAL, kde letos vystoupí známá skupina Chemical Brothers a z domácích muzikantů se můžete těšit na Kryštof, J.A.R., Skyline, 100°C, Tata bojs, Kryštof, Mig 21, Nightwork, Sto zvířat, Sunshine a další.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles