Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na prázdniny - víkend v Bratislavě

21. 06. 2011 | Vaše tipy
Pokud pojedete do Bratislavy autobusem nebo vlakem, budete potřebovat v obou případech asi 4 hodiny času. Chcete-li se seznámit s Bratislavou z výšky, máte několik možností. Buď je možné vyšplhat na Bratislavský hrad, odkud je hezká vyhlídka, ale několikanásobně lepší vyhlídka je z restaurace, které se říká ufo.

Stačí přejít most směrem k sídlišti Petržalka a u paty pilíře vyjít po schodech ke kabině výtahu, která vás vyveze až k horní vyhlídkové terase. Navštívil jsem Bratislavu již několikrát, ale výhled na Bratislavský hrad, Dunaj a Bratislavu s okolím je odtud nepřekonatelný, můžete vidět do všech světových stran. Již samotná cesta výtahem je zážitkem, protože budete obdivovat téměř kosmickou rychlost výtahu.

Přímo v centru města je infocentrum, kde vám ochotně poradí s ubytováním. Nabídka je velmi pestrá - od hotelů zvučných jmen až po turistické hostely, akorát se u našich bratrů za vše platí eurem. Milovníci divadla ocení bratislavskou scénu, kde kromě věhlasného Slovenského národního divadla můžete navštívit celou řadu menších scén.

Bratislava je také městem restaurací a kaváren. Jsou jich tu stovky a při cestách po pěší zóně centrem Bratislavy nebudete vědět, kam dříve zajít na kávu či místní specialitu. Tradiční kyselicu a halušky zde doplňují dalšími slovenskými pokrmy, ale není nouze ani o kvalitní mezinárodní kuchyni. Oproti Vídni je Bratislava o něco levnější, ale v centru počítejte s poměrně vysokými cenami jak za kávu, tak za oběd.

Hezký půlden můžete strávit v bratislavské ZOO, kde se nachází pavilon lidoopů, šelem, terárium a exotická expozice surikat a tropických opiček, najdete zde africké kopytníky, přírodní jezera s plameňáky a pelikány s ostrovem lemurů, expozici opic, výběh velbloudů, poníků, jelenů a zubrů. Navštívit můžete i přilehlý Dinopark s modely dinosaurů v životní velikosti.
Pro milovníky přírody je kromě botanické zahrady možné navštívit nedaleký hrad Děvín, který se nachází ve stejnojmenné městské části Bratislavy. Rozkládá se poblíž soutoku řek Moravy a Dunaje. Hrad Děvín je bratislavskou dominantou a patří mezi nejnavštěvovanější památky města. Ke hradu je možné v letních měsících využít cestu po Dunaji, rovněž tak do nedaleké Vídně.

Když už si uděláte víkend v Bratislavě, můžete kromě Vídně navštívit i Maďarsko, protože z Bratislavy je to opravdu kousek. V Maďarsku se pro Bratislavu používá název Pozsony, německy je to Pressburg. To jen na doplnění, kdybyste využili maďarské společnosti na přepravu do nebo z Bratislavy, aby vás nepřekvapila cedule s názvem Pozsony.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bratislava neobyčejně zkrásněla, aspoň tedy historické jádro města. jen je tam na můj vkus trošku draho, zejména v restauracích. Areál hradu Devín je moc hezky upravený, jsou tam krásné výhledy do okolí, k soutoku Moravy a Dunaje. Návštěva Bratislavy se určitě dá doporučit.
Obrázek uživatelky
profil
Krásny článok, ja som z Bratislavy a ešte by som doplnila, že sa dá urobiť pekný výlet na Devín. Dva krát denne sa tam dá ísť z prístavu loďou, loď na Devíne kotví dve hodiny a potom Vás odvezie späť do prístavu. Keď už navštívite, Bratislavu, tak tento výlet tiež stojí za to.
Obrázek uživatelky
profil
Je tam hezky, také jsem tam byla. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Bratislavě jsem taky byla...Historický střed je hezký...Jinak se mi ale cestou na letiště město moc nelíbilo...
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna včera jsme měli k obědu halušky a manžel si vzpomněl na skvělé halušky z jedné bratislavské hospůdky, přinesli mu je na dřevěném talíři. Na hrad jsme se taky vyšplhali a protože jsme tenkrát měli ještě malé děti, zašli jsme i do ZOO. Bydleli jsme v kempu a byl to kemp s nejhoršími sprchami, jaké jsem kdy zažila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek