Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na prázdniny - víkendy na Slovensku

29. 07. 2011 | Vaše tipy
Je to už pěkných pár let zpátky, kdy se na Slovensko jezdilo běžně i několikrát do roka, a to nejen na dovolenou, ale i na školu v přírodě, na služební cesty apod. V poslední době se na Slovensko začíná jezdit hlavně do Podhájské, ale i do Tater a Slovenského ráje.

Jak známo, nejvyšší horou Slovenska je Gerlachovský štít, nám pro turistický víkend bude stačit zdolat Lomnický štít, na který vede pohodlná lanovka. Tatry jsou symbolem Slovenska, ale na Slovensku je spousta dalších krásných míst, kde můžete strávit svůj volný čas. V Tatrách vás kromě nádherných výhledů čeká i řada turistických tras. Nejvyhledávanější je v Tatrách jezero Štrbské pleso s okolními vysokohorskými túrami.


Z Prahy do Popradu trvá cesta vlakem i autobusem zhruba 8 hodin, doporučuji jet nočním lůžkovým vlakem, pokud se chcete vyspat, nebo naopak denním, pokud chcete pozorovat okolí. Samozřejmě nejpohodlnější je doprava vlastním vozem, protože si cestou můžete zastavit, kde chcete, ale řízení je v létě někdy dost únavné.


Již zmíněný Slovenský ráj je považován za jednu z nejkrásnějších přírodních oblastí na Slovensku.

Jedná se o horské pásmo v oblasti Spiše, které chrání Národní park Slovenský ráj, který je jedním z devíti národních parků na Slovensku. Milovníci vodopádů, jeskyní, soutěsek, kaňonů, roklin si zde přijdou na své.

Mezi nejznámější a nejkrásnější jeskyně patří  Dobšinská ľadová jaskyně, jejíž výzdobu tvoří výhradně led. Řada tras je dostupná jen s použitím žebříků, které dotvářejí scenérii této obtížněji dostupné oblasti. V okolí najdete i obce s historickými památkami, mezi které patří například známé město Levoča.

Do výše zmíněné obce Podhájska se dostanete z Prahy bez přestupu pouze vlakem, a to asi za 8 hodin. Mnozí padesátníci a starší lidé si pochvalují účinky místních koupelí, ale musíte počítat s tím, že soukromí zde moc mít nebudete právě pro obrovské množství návštěvníků. Možná by bylo lepší sem přijet lehce mimo hlavní sezónu. V létě si ale můžete udělat krásný výlet do Bratislavy, odkud se dá po Dunaji dopravit na blízký Děvín, ale i do nedaleké Vídně či Budapešti.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !