Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na prázdniny - zámky v létě

30. 06. 2011 | Vaše tipy
V letním počasí si udělejte čas alespoň na jeden z níže uvedených zámků. U většiny najdete krásnou přilehlou zámeckou zahradu nebo přinejmenším zámecký park. Za romantikou je nejlépe odjet autem, protože tak stihnete nejen projít zahradu, ale zvládnete i zámecké okruhy a třeba i oběd v zámecké restauraci, kde si budete moci alespoň chvíli připadat jako princezna nebo královna. Užijte si léto, v zimě bývá většina zámků zavřená a rozkvetlé zahrady už také nebudete moci spatřit.

Státní zámek Buchlovice


Kromě interiéru a zámeckých sbírek můžete navštívit krásný zámecký park. Po celé léto až do konce září probíhá výstava fuchsií.

Zámek Červená Lhota


Nedaleko Jindřichova Hradce, asi dvacet kilometrů se nachází Červená Lhota, místo častých svatebních obřadů. Zámek stojí uprostřed rybníka na pevném skalnatém ostrově. Je přístupný přes kamenný most, který spojuje hráz s ostrovem. Chcete-li si udělat romantický výlet, je právě tento zámek správným cílem, nejlépe je dostupný vlastním vozem.

Státní hrad a zámek Jindřichův Hradec


Ve dnech 14.–16. července se nejen na zámeckém nádvoří koná známý hudební festival Folková růže,
kde vystupují Spirituál kvintet, Žalman a spol., Hop trop, Ginevra, Devítka, Žamboši, Jananas, Bezefšeho, Marien a řada dalších folkových kapel a muzikantů.
V zámecké galerii probíhá do 31. srpna výstava Urozená čistota (záchody a koupelny urozených dam a pánů).

Státní zámek Kratochvíle


Místo, kde stojí dnes zámek Kratochvíle, je spjato s Rožmberky.  Letos v rámci Rožmberského roku, kdy si připomínáme 400 let od smrti posledního Rožmberka - Petra Voka, který zemřel 6. listopadu 1611, můžete spojit návštěvu zámku například s doprovodným programem připraveným v rámci tohoto výročí.
V červenci ve dnech 1. –3., 5. –6., 8. –10. a 15. –17.7. můžete navštívit divadelní představení ochotnického divadelního spolku TYL z Netolic v zahradě renesanční vily na téma Zuzana Vojířová (předpokládaná milenka Petra Voka z Rožmberka a první společnice jeho manželky Kateřiny Rožmberské z Ludanic).
Na srpen je připravena slavnostní iluminace renesanční zahrady na Státním zámku Kratochvíle, která připomíná festivity na dvoře pánů z Rožmberka.

Státní zámek Litomyšl


Zámek Litomyšl je zapsán na Seznamu světového dědictví Unesco, ale pro plánování výletu např. z Prahy není cesta zrovna jednoduchá. Přímé vlaky z Prahy do Litomyšle nejezdí, autobus sice ano, ale vždy jen v odpoledních hodinách. Proto je nejlépe jet vlastním vozem nebo se budete muset spokojit s přestupy, abyste jednodenní výlet vůbec mohli absolvovat. Nebudete ovšem litovat, protože vás přivítá nádherné náměstí
s desítkami obchůdků v podloubí, můžete navštívit i přilehlý zámecký park i nedaleké muzeum Josefa Váchala.
Po celé léto až do konce srpna můžete denně mimo pondělí navštívit  výstavu Hračky s příběhem. Jedná se o výstavu hraček a panenek z období let 1870–1940.

Státní zámek Telč


Kdo jste ještě nenavštívili Telč, učiňte tak, prosím. Přišli byste o hodně, neboť Telč je na Seznamu světového dědictví Unesco určitě právem.
Ve dnech 2.–6. července probíhají na zámku řemeslné trhy
a ve dnech 19.–31.7. výstava fuchsií.
Populární jsou tamní Prázdniny v Telči, kdy na náměstí probíhá zdarma tzv. Kocouří scéna, a pro platící návštěvníky přímo na nádvoří zámku jsou denně koncerty. Například se můžete těšit na Radima Hladíka
a jeho Blue Effect (30. července), Nezmary (31. července), Žalmana a spol. (1. srpna), Javory (2. srpna), Vladimíra Mišíka (3. srpna), bratry Ebeny (4. srpna), Vltavu (5. srpna), Ondřeje Havelku (7. srpna), Druhou trávu (9. srpna), Tomáše Kluse (10. srpna), Mikiho Ryvolu (11. srpna), Báru Hrzánovou (12. srpna), Spirituál kvintet (13. srpna) a další.
Z Prahy se do Telče dostanete bez přestupu jen autobusem, vlakem s přestupem.

Státní zámek Třeboň


Kromě tří prohlídkových tras třeboňského zámku máte možnost navštívit nedalekou hrobku Schwarzenberků.
V rámci Rožmberského roku je po celé léto až do konce září v zámecké galerii výstava Poslední rožmberský vladař a jeho hosté – zvaní i nezvaní.
Stejně tak je po celé léto až do konce září přístupná zámecká výstava Příroda rybník netvoří.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já byla v Buchlovicích a v LitomyšliSmajlíkSmajlík
zámky miluji, určitě navštívím i ty ostatníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na všech jsem byla, na některém dávno, jinde nedávno. Moc ráda jezdím po zámcích a hradech, ale musím se přiznat, že se mi pak jednotlivé objekty pletou. Samozřejmě ty nejznámější ne!SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles